eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cardiovasculare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli cardiovasculare

Transplantul de inima‚, terapia de chelare

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


intrebare: Ce -presupune transtul cardiac? Este el o alternati de avut in vedere?
Raspuns: Da si nu. Transtele cardiace se practica. De la prima inima transtata pe 3 decembrie 1967

• operatie realizata de un chirurg din Africa de sud, Christian Barnard

• s-au realizat sute de astfel de interventii chirurgicale. O mare parte a bolnavilor cu transt a murit, multi la scurt timp de la transt. Un procent semnificativ dintre supravietuitori a necesitat un al doilea sau al treilea transt pentru a se mentine in viata.

Mai putin de jumatate din cei cu transtc cardiace traiesc 5 ani cu ele. Cu alte cuvinte, sansa de a ramane in viata a pacientilor cu transt cardiac este de 50%. Desi nu mai este evenimentul de pe prima ina a ziarelor, el se practica totusi, in putine centre. in SUA, in 1989, s-au realizat 1676 transtc cardiace. Problemele sunt multiple. Trebuie sa fiti un candidat perfect pentru a fi admis la un transt cardiac: nu trebuie sa ave{i concomitent alte afectiuni, deoarece acestea pot interfera cu interventia chirurgicala. Deci, daca o inima ce trebuie inlocuita coexista cu probleme renale sau cu diabetul, aceasta nu se poate (ace. Daca cele ce v-am spus pana acum surpind, aflati ca majoritatea celor cu transt cardiac sunt barbati in jurul rstei de 48 de ani.

Sa presupunem ca sunteti selectat in vederea primirii unei inimi. Trebuie sa asteptati pana apare donatorul care este potrivit. Majoritatea pacientilor carora le este indicata aceasta operatie au inimi atat de bolnave incat o perioada de asteptare de o luna sau mai mult poate fi prea mare deci, fatala. Inimile nu cresc in copaci; ele provin de la oameni care au murit sau sunt tinuti in viata de catre aparate pana cand li se recolteaza inima. Nu se gasesc asa de usor donatori cu inimi care sa vi se potriveasca

• acelasi grup sangvin, aceleasi antigene tisulare, etc. in acest timp, dumneavoastra stati, asteptati si ingrijorati. Sa presupunem ca sunteti suficient de norocos si vi se gaseste o inima potrivita.

Ramane problema respingerii

• organismul dumneavoastra lupta impotri a ceea ce percepe ca amenintator si strain. Sistemul dumneavoastra imun priveste noua inima exact ca pe o bacterie sau ca pe un virus: ce care trebuie incercuit, izolat si escortat in afara organismului. In plus, exista substante in tesutul muscular cardiac al donatorului- si o cantitate, de sange ce pot declansa o reactie mortala la intalnirea cu anticorpii si factorii sanguini proprii. Conform Asociatiei Americane de Cardiologie, 9,1% din pacientii cu transt mor in primele 30 de zile de la operatie.
Pentru a lupta impotri reactiei de respingere se incepe imediat un tratament medicamentos si cel ce primeste un transt cardiac cheltui sute de dolari pe luna cu aceste medicamente si cu altele, in special cu cele ce lupta cu efectele adverse, ale primelor. Din nou, conform Asociatiei Americane de Cardiologie, rata de supravietuire la 5 ani, luand trei tipuri^ de medicamente-este de 81%, iar la 10 ani de peste 73%. Nu este o situatie rea daca sunteti dispus sa platiti costurile.

Multe dintre intrebarile etice, morale, sociologice si economice (si, probabil, teologice) labile in cazul inimii artificiale pot fi si trebuie puse si in acest caz, mai ales ca nu este implicata o singura viata ci doua, iar conceptul despre ceea ce constituie moartea este o problema legala delicata. A astepta cu 100 000 de dolari in mana pana cand cine asemanator tie moare intr-un accident de masina, este o metoda stranie de supravietuire ce iti da o anumita incordare psihica. Dar, pentru unii pacienti, este singura sansa.

TERAPIA DE CHELAREIntrebare: Ce este, cu exactitate, terapia cu agenti de chelare? Este ea o metoda nechirurgicala de vindecare a bolilor de inima?
Raspuns: A 'cheia\" inseamna a capta. in terapia de chelare, un anumit aminoacid

• acidul etilen-diaminotetraacetic (EDTA)

• este administrat intravenos in scopul de a cheia depozitele de calciu ce se gasesc in arterele obstruate. O data ce EDTA leaga calciul din depozite, asa cum se afirma in teorie, el deplaseaza calciul din artere si il elimina din organism, pe cale renala. Conform estimarilor a l 500 de medici ce folosesc EDTA in terapia cu agenti de chelare, ca o parte a intregii lor practici medicale (multi dintre ei sunt membri ai 'American College of Adncement in Medicine

• ACAM), sangele putea sa curga din nou nestingherit prin arterele acum dezobstruate sau cu o obstructie mai usoara.

Bypass-ul si alte metode inzive pot fi


astfel evitate. Se arata ca aproximativ 300 000 de pacienti au fost supusi terapiei de chelarc, multi dintre ci in scopul evitarii chirurgiei, altii deoarece operatia nu era posibila in cazul lor. Desi acest tratament a fost primit cu neincredere de catre unii medici, 'noi, cei ce o folosim, suntem inca uimiti cand obserm o reducere cu 90%,Alte materiale medicale despre: Boli cardiovasculare
Transplantul unui rinichi uman a devenit o terapeutica curenta a IRC avansate. in flecare an se realizeaza in Franta aproape 2 000 de transplanturi re [...]
Pe calea unor indelungate tatonari, facute si prin propria experienta, fiinta umana a acumulat o seama de mijloace terapeutice, consolidand - in decur [...]
Un dicton intelept spune ca natura nu cunoaste probleme, ci numai solutii. Desigur ca nu este usor de definit in mod exhaustiv ceea ce este natural sa [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli cardiovasculare


Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renaleAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile