eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sangele

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » ANATOMIE » sangele

Alte teste de laborator disponibile

Trimite pe WhatsApp Versiune pentru tiparire

Test FAC privind aditivii (sange)
Acest test masoara reactia adversa la aditivii alimentari. Timpul de asteptare pentru primirea rezultatelor este de 10 zile lucratoare.
Relenta
Acest test este relent in special in cazul copiilor. Aditivii pot declansa cu siguranta simptome precum hipreacti-vitate, care se manifesta mult mai puternic in cazul copiilor decat al adultilor. Deoarece exista numerosi aditivi alimentari, este foarte utila indicarea celor netolerati.

Profilul stresului suprarenal (sali)
Acest test de sali presupune recoltarea a patru probe in anumite momente ale zilei, apoi se trimit prin posta direct la IWDL. Testul masoara nivelurile tesutelor de cortisol si DHEA liber, doi dintre cei mai importanti hormoni suprarenali. Primirea rezultatelor dureaza aproximativ 7 zile lucratoare.
Relenta
Nivelurile hormonului de stres din organism au un efect fundamental atat asupra imunitatii intestinale (inclusiv nivelurile SlgA) cat si asupra abilitatii mucoasei intestinale de a se autoregenera. De asemenea este indicator pentru modul in care stresul influenteaza direct functia digesti precum si cat de mult au taxat simptomele digestive glandele suprarenale via hipotalamus si glandele pituitare. Deoarece nu intotdeauna este posibila determinarea nivelurilor de cortisol si DHEA numai din simptomele prezentate, testul este vital daca doriti sa concentrati asupra remedierii starii de sanatate.

Test pentru anticorpi Candida (sali)
Acest test este recomandat acelora dintre dumneavoastra care vor sa elimine din organism prezenta in exces a ciupercii Candida albicans folosind metode simple. Prin masurarea anticorpilor IgG si IgA fata de Candida, printr-un singur test de sali se poate determina daca prezentati (in prezent sau ati prezentat) un exces al acesteia. Acesti anticorpi sunt de asemenea puternic sugestivi pentru prezenta altor tipuri de ciuperci. Retestarea poate fi efectuata dupa cel putin o luna de tratament si se realizeaza pentru a monitoriza progresul. Primirea rezultatelor dureaza aproximativ 7 zile lucratoare.
Relenta
Acest test este relent pentru un singur lucru: excesul de Candida. Altfel, este foarte limitat dar pot exista persoane care doresc sa il foloseasca pentru a confirma prezenta Candidei.
Examen coproparazitologic detaliat (scaun)
Acest examen coproparazitologic presupune prelerea a doua probe in zile diferite, apoi se trimit in recipiente speciale prin posta direct la IWDL. Rezultatele examenului coproparazitologic informeaza despre cate aspecte diferite ale functiei digestive, inclusiv nivelurile enzimelor pancreatice, absorbtia, inflamarea, nivelurile de bacterii prietenoase, nivelurile de bacterii daunatoare si nivelurile de fermenti. Primirea rezultatelor dureaza aproximativ 7 zile lucratoare.

Relenta
Daca este ce in neregula cu digestia dumneavoastra sau prezentati un dezechilibru al nivelurilor de bacterii (disbioza), acest fapt reprezinta nu numai o cauza a intolerantelor alimentare dar poate face si tratarea mai dificila. Acest test ofera o introspectie a dezechilibrelor digestive pe care trebuie sa le ameliorati dar care pot ria de la nevoia de enzime digestive la agenti anti-bacterieni sau probiotice. Pentru cei care prezinta neplaceri digestive, acest test se dovedeste la fel de loros cu cel pentru intoleranta alimentara. Exista numeroase programe pe care le puteti urma si care trebuie sa se finalizeze cu rezultate pozitive: planul numarul 1 pentru sustinerea digestiei,planul anti-fermenti si probiotice, de exemplu Lactobacillus CG ( inile 164-l66).
Acest test NU este relent pentru paraziti, limitandu-l in cazul persoanelor care obtin un punctaj de 10 sau peste 10 la chestionarul 'Am paraziti?\".

Analiza detaliata a scaunului cu parazitologie (scaun)
Acest examen coproparazitologic presupune prelerea a doua probe in zile diferite, apoi se trimit in recipiente speciale prin posta direct IWDL. Rezultatele examenului coproparazitologic informeaza despre cate aspecte diferite ale functiei digestive, inclusiv nivelurile enzimelor pancreatice, absorbtia, inflamarea, nivelurile de bacterii prietenoase, nivelurile de bacterii daunatoare si nivelurile de fermenti si prezenta parazitilor. Primirea rezultatelor dureaza aproximativ 20 de zile lucratoare.

Relenta
Daca este ce in neregula cu digestia dumneavoastra sau prezentati un dezechilibru al nivelurilor de bacterii sau de paraziti, acest fapt reprezinta nu numai o cauza a intolerantelor alimentare dar poate face si tratarea extrem de dificila. Acest test ofera o introspectie a dezechilibrelor pe care trebuie sa le ameliorati dar care pot ria de la un program anti-parazitar la un tratament probiotic cu enzime digestive. Pentru cei care prezinta afectiuni digestive, acest test se dovedeste la fel de loros cu cel pentru intoleranta alimentara. Daca rezultatul testului este pozitiv, urmati planul numarul 1 pentru sustinerea digestiei si planul anti-fermenti.

Parazitologie detaliata (scaun)
Testarea se realizeaza pur si simplu pentru prezenta fermentilor, a bacteriilor si / sau parazitilor. Presupune prelerea a doua probe in zile diferite, apoi se trimit in recipiente speciale prin posta direct la IWDL. Rezultatele examenului coproparazitologic informeaza daca sunteti 'infestat\" sau nu si ofera informatii despre modul in care trebuie sa tratati musafirii nepoftiti. Pretul acestui test este jumatate din cel pentru analiza detaliata a scaunului cu parazitologie si trebuie luat in consideratie daca exista indicii puternice ca problemele dumneavostra de sanatate sunt strans legate de 'paraziti\" si nu de digestia deficitara. Verificati punctajele obtinute la chestionarele 'Prezint exces de fermenti?\" si 'Am paraziti?\" pentru a determina daca trebuie sa faceti acest test. Primirea rezultatelor dureaza aproximativ 20 de zile lucratoare.

Relenta
Parazitii si alti musafiri nepoftiti reprezinta o cauza potentiala pentru intoleranta alimentara. Daca rezultatele sunt pozitive, urmati planul anti-fermenti.
Gastro test pentru acidul clorhidric (HCI)
Acest test se realizeaza acasa si presupune inghitirea unui fir de bumbac care se lasa sa stea in stomac timp de 10 minute si apoi se scoate si se elueaza pH-ul. Acest test a fost lidat si daca nivelul acidului gastric este adect, el reprezinta modalitatea cea mai rapida si cea mai putin costisitoare. Instructiunile sunt oferite cu testul, dar anumite persoane doresc sa il realizeze sub obsertia unui specialist. Rezultatele se obtin imediat.

Relenta
Nivelul scazut al acidului gastric este destul de des intalnit si poate constitui cauza unei intolerante alimentare prin digestia deficitara. Acidul HCI este primul process chimic major al digestiei care stimuleaza apoi urmatoarea etapa a digestiei. Desi majoritatea persoanelor se simt bine daca isi administreaza suplimente de HCI, cel mai bine este sa fiti siguri de necesitatea acestuia, mai ales pentru ca exista multe remedii diferite pe care le puteti urma.
Daca prezentati un nivel scazut de acid gastric puteti urma planul numarul 2 pentru sustinerea digestiei.

Instrictiuni pentru realizarea gastro-testului
Desi stomacul are ca functie producerea si gazduirea acidului gastric, nivelurile scazute ale acestui acid sunt foarte des intalnite si pot constitui gazda simptomelor. Nivelurile scazute pot avea rezultat o digestie deficitara care poate spori riscul pentru intolerantele alimentare iar printre alte afectiuni, se numara excesul de fermenti si parazitii.
De fapt, nivelul scazut al acidului gastric este mult mai des intalnit decat unul ridicat. Nivelul scazut al acidului gastric poate conduce la reflux, asemeni intolerantei alimentare, careia i se potrivesc antacizii - dar daca nu se trateaza cauza principala poate persista timp indelungat. Daca medicatia pe baza de antacizi este administrata in aceasta perioada atunci rezultatul final este deficienta de nutrienti sau chiar mai grav. De fapt, administrarea de antacizi pe termen mai lung a fost corelata cu cancerul de stomac si osteoporoza.

Gastro-Testi este o metoda simpla, non-inzi de diagnosticare a echilibrului pH-ului gastric. Gastro-Testi este abil cu intubarea gastrica care presupune o procedura mai inzi, realizata in spital si care se realizeaza prin introducerea in stomac a unor tuburi scurte pentru a colecta sucurile gastrice in vederea analizei. Acest test reprezinta metoda cea mai simpla de obtinere a unui rezultat demn de incredere fara a fi necesare proceduri mai inzive si ofera o masurare directa a pH-ului si nu una indirecta, asa cum ofera alte teste.

Gastro-Testi indica daca nivelul acidului gastric (hipo-clorhidria) este scazut, daca nu exista acid (aclorhidria) si /sau daca exista sangerari (esofagiana sau gastrica). Testul consta in administrarea unei capsule gelatinoase care contine 70 cm de ta de bumbac cu grad ridicat de absorbtie
atasat la unul dintre capetele capsulei. Echipamentul de test include de asemenea un betisor pentru pH si un el colorat pentru pH. inainte de inceperea testului aveti nevoie de asemenea si de o coala alba de hartie.Inainte de a realiza testul trebuie sa tineti post timp de 8-l2 ore. Este permis numai consumul de apa, dar nu si de alimente.
In timp ce stati in pozitia asezat, introduceti in gura capsula umpluta cu ta. Capatul firului atasat la capatul capsulei se poate lipi de obraz, sau mai simplu se poate tine in mana. Apoi se inghite capsula impreuna cu doua cesti de apa (240-480 ml).


Timp de zece minute trebuie sa intindeti pe partea stanga si este indicat sa nu ascultati radio sau sa uitati la televizor. Pozitia intins permite un contact maxim intre ta si bazinul gastric.

Dupa cele zece minute, ridicati si intindeti usor gatul si capul. Apoi ta se poate indeparta fie de catre dumneavoastra fie de catre o alta persoana; acest procedeu trebuie realizat printr-o singura miscare rapida. Se aseaza ta pe coala alba de hartie (puteti identifica mai usor culoarea pe care o capata atunci cand folositi betisorul cu pH). Se tamponeaza firul de ta cu betisorul cu pH si se a modificarea culorii urmarind elul cu culorile pH-ului.
Un pH sub 3 pe orice parte a capatului firului indica o secretare normala de acid clorhidric. Un pH mai mare de 3 indica hipoclorhidrie (nivel scazut al acidului gastric). Un pH de 5 sau peste 5 indica aclorhidrie (absenta acidului).

Helicobacter pylori (respiratie)
(in momentul editarii acestei carti, autorul a studiat un test de mare precizie foarte asemanator cu gastro testul si produs de aceeasi companie, care il face cel mai precis si exact test. Va rog sunati la Nutri-Link la numarul de telefon 0870 405 402 pentru a verifica disponibilitatea testului inainte de a apela la testarea respiratiei descrisa aici.). Cum functioneaza testul
Deoarece este disponibil un test de sange care masoara nivelurile de anticorpi pentru Helicobacter pylori, acesta identifica doar faptul ca intr-un anumit moment al vietii ati fost expus la bacterii. Nu poate spune daca sunteti infectat cu bacterii in prezent. Deoarece diminuarea anticorpilor H. pylori dureaza, testul de sange nu este util pentru monitorizarea tratamentului, in timp ce testarea respiratiei este.

Aceasta simpla testare a respiratiei poate confirma prezenta unei infectii active, curente cu H. pylori. Aceata procedura are un grad ridicat de precizie si este non-inzi si foloseste pudra ureica marca CIS pentru a detecta prezenta sau absenta unei infectii active H. Pylori.
Dupa ce ati tinut post timp de 4 ore, recoltati doua probe de respiratie la un interl de jumatate de ora. Testul se poate realiza in laborator sau acasa folosind un echipament. Nu realizati acest test daca v-au fost administrate antibiotice timp de patru saptamani inainte de realizarea testului. Primirea rezultatelor dureaza aproximativ 10 zile lucratoare.

Relenta
Acest test este relent daca ati identificat deja un nivel scazut al acidului gastric si trebuie sa eliminati aceasta bacterie. Nivelul scazut al acidului gastric este o cauza potentiala pentru o digestie deficitara, paraziti gastro-intestinali si, in consecinta, intolerante alimentare.
Interpretarea rezultatelor
IWDL ajuta sa interpretati rezultatele. De asemenea este disponibila si consutanta nutritionista.
Permeabilitate intestinala (urina)
Acest test presupune colectarea de urina dupa ce ati consumat o solutie speciala care ajuta sa identificati marimea moleculelor care patrund prin mucoasa intestinala si ajung in urina.
Primirea rezultatelor dureaza aproximativ 10 zile.

Relenta
Puteti presupune ca suferiti de intestin permeabil daca prezentati intolerante alimentare dar acest test aduce un plus de relenta NUMAI DACA‚ aveti foarte putine probleme digestive (Sectiunea Unu a chestionarului pentru intoleranta alimentara) si ati obtinut un punctaj ridicat privind simptomele asociate aspectului mental/ emotional (Sectiunea Doi a chestionarului pentru intoleranta alimentara).
Realizarea acestui test se recomanda daca neplacerile majore pe care le intampinati sunt legate de sistemul nervos, deoarece fi foarte important sa evitati alimentele netolerate si sa tratati mucoasa intestinala prin remedii specifice, dupa cum este descris in ul privind mucoasa intestinala.

Profilul capacitatii de dezintoxicare a ficatului (sali si urina)
Acest test presupune administrarea orala a trei componente - cafeina, acetaminofen si acid acetilsalicilic - pentru a provoca capacitatea de detoxifiere a ficatului in fazele I si II. Se analizeaza sali si urina pentru meolitii acestor trei componente pentru a determina cat de bine poate ficatul transforma si curata toxinele din organism. Acest test NU se recomanda copiilor cu rste de12 ani sau mai putin.
Primirea rezultatelor dureaza aproximativ 20 de zile lucratoare.

Relenta
De obicei, acest test nu face parte din categoria celor de prima linie recomandate persoanelor care prezinta intolerante alimentare decat daca exista cat simptome digestive. De obicei este extrem de important ca problemele digestive sa fie tratate ca prioritare. Oricum, aproape intotdeauna trebuie luate in consideratie testele de linia a doua deoarece ficatul este nevoit sa se confrunte cu tot ce se absoarbe prin mucoasa intestinala. Protocoalele sunt oferite pentru sustinerea generala a ficatului si pentru a trata un dezechilibru intre enzimele din faza I si faza II.

Secretare IgA (SlgA) (sali)
Acest test implica prelerea unei singure probe de sali si trimiterea ei prin posta direct la IWDL Rezultatele indica nivelul SlgA scalat. Desi examenul copropara-zitologic indica nivelul SlgA, acesta nu este la fel de relent si de util precum testarea salivei.
Primirea rezultatelor dureaza aproximativ 7 zile lucratoare.

Relenta
SlgA este imunoglobulina produsa in mod abundent de catre organism. Ea captuseste mucoasa intestinala si membranele mucoase ca o bariera de aparare. Mai multi factori precum stresul si infectiile intestinale (fermenti, bacterii sau paraziti) pot diminua SlgA, marind astfel riscul intolerantelor alimentare si al inectiei prin musafiri nepoftiti. Poate fi mai dificil, daca nu chiar imposibil, sa tratati definitiv intolerantele alimentare daca nivelurile de SlgA nu sunt optime. Acesta este unul dintre testele care trebuie realizat daca dupa patru saptamani de urmare a abordarilor descrise in aceasta sectiune nu inregistrati niciun progres evident, deoarece scopul lor este sustinerea nivelurilor SgA.
Profilul stresului suprarenal are relenta putern.ca pentru rezultatul SlgA.Alte materiale medicale despre: Sangele
Obligator: AGS (din sangele arterei ombilicale/venelor ombilicale, valori normale A»a–  27.1), se vor trece in foaia de consult grupa sanguina (din [...]
Trombocitele, Hemostaza si coagularea sangelui Trombocitele - denumite si plachete sangvine - sunt elemente acelulare, anuc [...]
Leucocitele,celulele albe ale sangelui ,sunt componentele mobile ale sistemului imun.Sunt o populatie celulara neomogena si exista doua grupe mari d [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre sangele


  Alte sectiuni
  Aparatul digestiv
  Anatomia inimii
  Aparatul cardiovascular
  Creierul
  Anatomie ginecologica
  Patologia traheo bronsica
  Patologia esaofagiana
  Patologia cervicala
  Anatomia urechii
  Membrul inferior
  Membrul superior
  Coloana vertebrala
  Sistemul muscular
  Craniul
  Aparatul renal
  Sangele
  Sistemul nervos
  Sistemul osos  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile