eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Ghid medical sinapsa

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » ANATOMIE » creierul » sinapsa

Sinapsa

Trimite pe WhatsApp
Sinapsa, conexiunea functionala interneuronala are mecanisme de conducere cu totul particulare, adaptate structurii sale. Transmiterea impulsului intre doi neuroni, aflati in contiguitate, prin simplu contact denumit efapsa, asa cum se intilneste in sistemul nervos al unor crustacei, se realizeaza prin trecerea undei de depolarizare de la un neuron la celalalt. Sistemul nervos, pe aceasta treapta, este o neuro-pila.


    Functionarea sinapsei

    Functionarea sinapsei a fost studiata cu metooe electrofiziologice si biochimice, pe sinapse neuro-musculare (placa neuromotoare, jonctiune neuro-musculara), pe sinapse din ganglionii simpatici, pe cele din coarnele ventrale ale ma-duvei spinA [...]

    Structura sinapsei

    Structura sinapsei a fost clarificata initial de PaIade si Palay (1954), prin cercetari electron microscopice. Azi, gratie datelor de morfologie, biochimie si biofizica, referitor la sinapsa, modul sau de [...]


    Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
    Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
    Termeni si conditii -
    Confidentialitatea datelor - Contact
    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat    Vezi toate intrebarile