eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Creierul

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » ANATOMIE » creierul

Creierul inferior brainstem si maduva spinarii


Creierul inferior  brainstem si maduva spinarii

Creierul inferior Brainstem si Maduva spinarii

Creierul inferior definit in aceasta sectiune se refera la Brainstem si maduva spinarii.

Brainstem este alcatuit din creierul mijlociu (mezencefal), pons (metencefal) si medulla oblongata (myelencephalon) 6 (b).

Maduva spinarii este calea centrala pentru toate informatiile din corp. De observat ca maduva spinarii este inca o parte a CNS.

Asa cum s-a mentionat cu numeroase ocazii in sectiunile anterioare (sistemul nervos autonomic, hypothalamusul si amygdala), brainstem este cheia functiilor autonomice de la controlul optim al batailor inimii si respiratiei la controlul temperaturii corpului nostru.

Desi lucreaza intr-o maniera autonoma, brainstem este intim legat de hypothalamus (si amygdala), sau este indeaproape controlat de hypothalamus.Diencephalon si mes-, met-, si myel-encephalon sunt numite uneori regiunea subcorticala diferita fata de creierul superior care se refera la zona corticala.

1.     Brainstem

Brainstem, Part I:vedere generala Midbrain, Pons si Medulla

Brainstem este alcatuit din trei diviziuni principale: midbrain, pons si medulla.

Este indispensabil pentru supravietuirea minut cu minut a organismului.

Brainstem este necesar pentru supravietuirea minimala si lucreaza intim cu alte diviziuni celulare superioare precum hypothalamusul si multe dintre componentele limbice cum este amygdala.

Localizarea brainstemului este aratata in . 35 (a).

a.Midbrain contine mai multe chei structurale care includ pedunculii cerebrali, coliculii superiori si inferiori (sau zona tectala), periaqueductal gray, nucleul rosu, substantia nigra si zona tegmentala ventrala. Pedunculii cerebrali contin in intregime fibre descendente, caile motorii de la cortexul cerebral la maduva spinarii si brainstem .

Nucleul rosu este intim asociat cu cerebelul si este partea originii tractului rubrospinal care, impreuna cu tractul corticospinal, formeaza caile descendente laterale pentru controlul motor.

Midbrain contine deasemenea trei nervi cranieni numiti oculomotor nucleus

(CN III), trochlear nucleus (CN IV) si o parte din trigeminal nucleus (CN V).

Midbrain contine un numar de cai ascendente si descendente care leaga maduva spinarii de structurile supraspinale, cum ar fi cortexul cerebral de cerebel.

Medial forebrain bundle si dorsal longitudinal fasciculus trec direct in midbrain.

b.Pons este alcatuit din doua parti, baza si tegmentum. Baza este alcatuita din numeroase grupe de neuroni, nuclei pontini si multe fascicule de fibre care se intersecteaza si formeaza middle cerebellar (pontocerebellar) peduncles pe fiecare parte.

In plus, pons este casa lui locus ceruleus, al nucleus subceruleus, Barrington`s nucleus, parabrachial nucleus si raphe magnus, pallidus, si obscurus nuclei.

El contine deasemenea restul nucleului trigemeni (CN V), abducens nucleus (CN VI), facial nucleus (CN VII) si o parte din vestibulocochlear nucleus(CN VIII).

c. Medulla oblongata este portiunea in forma de piramida a brainstem, localizata intre pons si maduva spinarii. Structurile continute sunt nuclei ai nervului hypoglos (CN XII), ai nervului accesor (CN XI), nucleul dorsal al nervului vag (CN X), nucleul solitar, nucleul glosofaringian (CN IX, nu este aratat) si nucleul ambiguu.

Dintre cele trei componente principale ale brainstem, medulla este cea mai joasa parte a brainstem si este vitala pentru controlul respiratiei si al sistemului cardiovascular, crucial pentru supravietuirea organismului.

Un numar de fibre si tracturi trec direct prin cele trei diviziuni, inclusiv medial forebrain bundlle (MFB), dorsal longitudinal fasciculus (DLF), medial longitudinal fasciculus (MLF, nu este aratat), tracturile hypothalamospinale, tracturile spinothalamice (nu sunt aratate) si tracturile spinocerebelare (nu sunt aratate).

Cele mai importante parti ale brainstem sunt ilustrate in . 35 (b). In partea superioara a urii partile voluminoase ale brainstem, impreuna cu thalamusul (partea superioara) sunt aratate in timp ce in partea inferioara, diversi nuclei asociati cu brainstem sunt aratati impreuna cu cateva tracturi mai importante.

Brainstem este deasemenea casa celor mai multi nuclei centrali ai functiilor autonomice si homeostatice, precum si locurile de producere a neurochemicals la monoaminergic neurons.

Zonele lui monoaminergic neuronal, locurile sunt deasemenea aratate in partea de jos a urii ( basal nucleus, substantia nigra, raphe nuclei si locus ceruleus).Galerie de imagini si poze medicale: maduva spinarii


imagine cu maduva spinariiimagine cu maduva spinarii imagini maduva spinariiimagini maduva spinarii poza despre maduva spinariipoza despre maduva spinarii images maduva spinariiimages maduva spinarii


Alte materiale medicale despre: Creierul
in zona in care se afla tumoarea se aplica cataplasme reci; la inceput, ele vor fi subtiri si, daca se suporta usor, se va trece la aplicare [...]
in procesul dezvoltarii embrionare, in zona trunchiului, tubul neural, avind in centru canalul ependimar, da nastere maduvei spinarii. in maduva, corp [...]
in procesul dezvoltarii embrionare, in zona trunchiului, tubul neural, avind in centru canalul ependimar, da nastere maduvei spinarii. in maduva, corp [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre creierul

Alte sectiuni
Aparatul digestiv
Anatomia inimii
Aparatul cardiovascular
Creierul
Anatomie ginecologica
Patologia traheo bronsica
Patologia esaofagiana
Patologia cervicala
Anatomia urechii
Membrul inferior
Membrul superior
Coloana vertebrala
Sistemul muscular
Craniul
Aparatul renal
Sangele
Sistemul nervos
Sistemul osos


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile