eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aparatul digestiv

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » ANATOMIE » aparatul digestiv

Enzime, fermenti si paraziti care afecteaza

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Dezechilibru in ecologia intestinala
Expresia des intalnita „esti ceea ce mananci\" ar trebui sa fie mai degraba „esti ceea ce digeri si absorbi\". Chiar si cele mai sanatoase alimente pot deveni toxice daca nu le consumati adect.
Digerarea deficitara a proteinelor, continute in majoritatea alimentelor (nu numai alimentele cu continut ridicat de proteine), pot aduce una dintre cele mai semnificative contributii la intoleranta alimentara. Cate dintre cele mai des intalnite cauze ale digestiei deficitare reprezinta subiectul acestui modul.

Pancreasul este producatorul major de enzime digestive din organism - aceasta justifica peste 90 de procente din functia sa. Nivelurile scazute ale enzimelor pancreatice necesare digerarii alimentelor sunt remarcabil de des intalnite, dupa cum s-a identificat prin testele de laborator. insa aceasta stare deficitara nu sugereaza ca toate persoanele prezinta semne clinice pentru sindromul de digestie deficitara a grasimilor - eluarea conventionala a debitului enzimelor pancreatice.

Mai exact, insuficienta cronica de enzime pancreatice (niveluri cronice scazute de enzime pancreatice) poate contribui la o rietate de probleme de sanatate cu mult inainte ca aceste afectiuni sa se manifeste.
Cele mai posibile cauze sunt stresul, mancatul pe fuga si chiar nivelurile scazute de acid gastric. Daca aveti o productie scazuta de enzime pancreatice, atunci probabil suferiti de digestie deficitara cu risc crescut de malabsorbtie.

Aceasta inseamna ca alimentele digerate incorect pot ramane in intestin si pot reprezenta hrana pentru bacteriile
nedorite. Deoarece acestea consuma ceea ce nu puteti digera, apare o fermentatie ridicata a alimentului nedigerat, iar gazele sunt eliberate excesiv.
Fie ca hraniti sau nu musafiri nepoftiti in intestin, consumul incomplet al proteinelor din alimente este foarte probabil sa determine o crestere a activitatii imunologice neadecte in intestin, cu risc crescut de intoleranta alimentara.

Aceasta are de asemenea efect secundat in cresterea permeabilitatii intestinale, discutata pe larg in modulul 11, care permite proteinelor mai mari sa treaca prin mucoasa intestinala si sa intre in sange. Acolo actioneaza ca antigeni fata de care organismul produce anticorpi, si adesea cauzeaza simptome. Chiar si resturile proteinelor nedigerate absorbite in sange pot cauza reactii profunde.
Suplimente

S-a descoperit ca administrarea enzimelor digestive sub forma de suplimente atenueaza simptomele sensibilitatii la grau deoarece ajuta la digestia proteinelor din grau (probabil gliadina din fragmentul de gluten al graului). inca din 1940, suplimentele de acid clorhidric si enzimele pancrea-tice erau folosite in tratarea afectiunilor de natura digesti si alergica, precum astmul si eczema. De aceea enzimele digestive, precum Bio 6 Plus, fac parte din ul de sustinere a digestiei ( inile 164-l66) recomandat tuturor celor care doresc sa isi imbunatateasca sanatatea digesti si sa reduca impactul intolerantelor alimentare din vietile lor.

Supravietuiesc suplimentele de enzime digestive in acidul gastric?

Raspunsul este Da. Pe langa multitudinea dolor clinice, exista do verificate pentru a sustine aceasta ( Referintele pentru acest modul). in mod particular este aderat in cazul enzimelor chimotripsina si tripsina de natura animala, dovedite mai de ajutor in sustinerea digestiei decat enzimele din te precum bromelaina si papaina.

Cum imi pot da seama daca nivelurile enzimelor digestive din organismul meu sunt scazute?

Semnele si simptomele unei lipse de enzime digestive ne prezinta o alta lista de simptome suprapuse care pot fi in ultima instanta legate de aproape toate afectiunile din organism privind alimentatia deficitara sau intoleranta alimentara. Astfel, numai semnele si simptomele majore sunt incluse in chestionarul de mai jos. Deoarece enzimele digestive sunt recomandate in toate urile de sustinere a digestiei (incepand cu ina 164), urmatorul chestionar trebuie folosit in primul rand ca ajutor in monitorizarea ameliorarilor.

Adunati 1 punct pentru fiecare raspuns „da\". Suferiti in mod regulat de una dintre urmatoarele?
• balonare sau umflare abdominala
• gaze dupa mese
• scaun cu alimente nedigerate
• semne de digestie deficitara a alimentelor care contin grasimi
unghii moi, care se exfoliaza sau se rup
• orice afectiune a pielii
• dureri de cap recurente
• depresie
• extenuare in ciuda unei diete bune si a unui somn regulat


• incapacitate de a dobandi masa musculara in ciuda exercitii lor regulate cu greutati.

In plus:
• intotdeauna mancati in graba?
• Nu mestecati mancarea corespunzator?
Punctajul dumneavoastra - /12 Punctaj ridicat = 7 sau mai mult
Daca ati acumulat 4 sau mai multe puncte, este necesara administrarea de Bio 6 Plus, asa cum este detaliat in ul de sustinere a digestiei (inile 164-l66). Daca ati acumulat 5 sau 6 puncte, luati doua lete de Bio 6 Plus la fiecare masa, apoi verificati punctajul pentru nivelurile de acid gastric (chestionar, inile 69-70). Daca ati acumulat 7 sau mai multe puncte, luati 3 lete de Bio 6 Plus inainte sau la fiecare masa, verificati- nevoia pentru acid gastric dupa cum a fost schitat mai sus si obserti daca simptome-le se amelioreaza.

Teste relente: Examen coproparazitologic (analiza detaliata a scaunului)
Examenul coproparazitologic nu este metoda cea mai adecta pentru identificarea productiei de enzime digestive. Daca ati acumulat un punctaj ridicat, inainte de a face un astfel de examen, trebuie sa luati enzime digestive si sa obserti simptomele.
Alte materiale medicale despre: Aparatul digestiv

Intestinul poate fi purtatorul anumitor paraziti, indeosebi oxiuri (vezi articolul), dar si al altora precum tenia sau viermi solitari si limbric [...]
Datorita proprietatilor aratate, dar in special a proprietatii antiparazitare, parazitii sunt eliminati. Argila serveste ca mijloc de absor [...]
Numeroase specii de viermi pot trai in interiorul corpului omenesc si pot determina boli ce afecteaza intestinul, ficatul, vezica urinara, ochii, musc [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aparatul digestiv

  Alte sectiuni
  Aparatul digestiv
  Anatomia inimii
  Aparatul cardiovascular
  Creierul
  Anatomie ginecologica
  Patologia traheo bronsica
  Patologia esaofagiana
  Patologia cervicala
  Anatomia urechii
  Membrul inferior
  Membrul superior
  Coloana vertebrala
  Sistemul muscular
  Craniul
  Aparatul renal
  Sangele
  Sistemul nervos
  Sistemul osos  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile