eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Scarlatina


Scarlatina
Astazi scarlatina este mult mai inofensiva decat altadata, inclusiv complicatiile au devenit foarte rare. Totusi, mai sunt uneori epidemii de scarlatina. Exista diversi germeni patogeni care pot cauza boala de mai multe ori. Germenii scarlatinei (streptococii) se pot trata astazi foarte eficient si rapid cu antibiotice (Penicilina), astfel incat dupa 3 zile nu mai este nici un pericol de molipsire (contaminare). Copilul bolnav de scarlatina si netratat poarta luni intregi germenii in corp si poate infecta pe altii. Durata de incubatie este intre 2 - 7 zile.

Recunoasterea scarlatinei Dupa 2 - 7 zile de la imbolnavire, temperatura corpului urca instantaneu (peste 39 de grade). Copilul se ge de dureri de gat si are frisoane, il deranjeaza cand inghite. Uneori vomeaza. Caracteristica este limba rosie si inflamata ("limba zme urie"). Destul de rar apare eruptia tipica de scarlatina: eruptia incepe de la nivelul umarului si pe partile interioare ale coapselor si se intinde pe tot corpul. Petele rosii sunt ca boabele de mei, ajungand de marimea unei gamalii si usor inflamate. Fata este rosie (ca la febra), doar in jurul gurii ramane o portiune palida Dupa 2 zile, pielea incepe sa se des-cuameze.

Sa mergem la medic Renuntati de urgenta la o terapie proprie caci netratarea scarlatinei (poate) aduce dupa sine boli grave, cum ar fi febra reumatica, dureri cardiace sau boli de rinichi. Doar medicul este in masura sa prescrie, in cazul scarlatinei, antibiotice. Se observa repede o ameliorare - in 48 de ore Medicamentul trebuie luat pana la sfarsit, altfel boala poate recidiva.

ImportantIn cazul in care copilul are scarlatina, va puteti molipsi si d (sau fratii). Luati toate masurile de precautie indicate de medic.


Galerie de imagini si poze medicale: scarlatina


imagine cu scarlatinaimagine cu scarlatina imagini scarlatinaimagini scarlatina poza despre scarlatinapoza despre scarlatina


Alte materiale medicale despre: bolile copilariei

in primele zile, se asigura regim hidro-zaharat, lactat, ceaiuri cu zahar, siropuri, sucuri de fructe, zeama de compot, lapte, iaurt. Cand eruptia in [...]
Frica de un cancer la copii este ascunsa undeva adanc in mintea tuturor parintilor. ingrijorarea este atat de mare, pentru ca aceasta boala apare fara [...]
Febra la copii reprezinta intotdeauna un semnal de alarma, indicand o infectie. Temperatura (pana la 39 de grade) poate indica o raceala sau o boala d [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile copilariei

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile