eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Gripa la copii

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Gripa la copii

Advertisements


Este o infectie respiratorie acuta caracterizata prin manifestari generale: febra, astenie, dureri musculare, dureri de cap si manifestari respiratorii: secretie nazala, stranut, tuse, dureri la inghitire, dureri toracice, (junghi) respiratie dificila.

Se pot asocia semne cardiace (tulburari de ritm) semne digestive (inapetenta, varsaturi, greturi, diaree, si semne neurologice (astenie, insomnii, somnolenta, agitatie, depresie).
Virusul gripal (Mixorus influentzae) are 3 serotipuri: A3.C, si multe subtipuri: A o, A1, A 2.B o, B1, B 2. astfel ca fiecare epidemie de gripa este data de im alt tip de rus gripal
Iata de ce fiecare epidemie poate avea alte caractere sau forme de gratate.

Transmiterea se face tot pe cale aeriana si afecteaza organismele cu rezistenta scazuta: rahitici anemici, distrofici batrani. De aceea si complicatiile gripei sunt foarte diverse:


-respiratorii: bronsiolite capilare, bronhopneumonil

-cardiovasculare (miocardite).
-neurologice (meningite, encefalite, mielite, nevrite, paralizie).
- complicatii otice,


- nefrite de focar.

- sinuzite, flegmoane amigdaliene.

Gripa se ndeca in 7-l0 zile daca nu apar complicatiile de mai sus.
Copilul va fi izolat cel putin 7 zile intr-o camera cu temperatura optima, umiditate mai ridicata, va primi un regim lactohidrofainos, vegetarian si tratament simtomatic, aspirina pentru combaterea febrei, antitusive, sedative, picaturi pentru nas, Vitamina C Se vor face impachetari pentru combaterea febrei si cataplasme pe torace pentru combaterea tusei.

Se vor administra antibiotice cu spectru larg: Ampicilina, Tetraciclina, Doxicilina, numai persoanelor cu risc (celor cu rezistenta scazuta) sau celor care prezinta deja complicatii.
Nu exista inca o medicatie rala care sa se poata administra impotriva gripei, sau bolilor rale.In perioade de epidemii severe si intinse se practica vaccinarea antigripala. Am aratat varietatea tipurilor de rus gripal fata de care aceasta vaccinare nu intotdeauna este durabila si eficienta.
In caz de complicatii, copilul va fi internat obligatoriu.In perioada de convalescenta se va creste rezistenta organismului atat prin alimentatie bogata in tamine, cat si prin calirea organismului.Alte materiale medicale despre: bolile copilarieiAceasta infectie a cailor respiratorii e determinata de un virus ce provoaca febra, dureri de cap, curbatura si o stare de oboseala. Boala contagioasa [...]
Definitie Boala infectioasa si foarte contagioasa specific umana, data de virusurile gripale si caracterizata printr-o evolutie autolimitanta cu febr [...]
Sa incercam sa descriem putin, la modul general, aceasta 'fiinta\" misterioasa. Si aici ne ajuta seminificatia cuvantului: 'virus\" [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile copilariei

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile