eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile infectioase

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile infectioase

Cryptococcoza - micoza


Cryptococcoza - micoza


EPIDEMIOLOGIE/PATOGENIE Ciuperca Ciyplococeus neoformems,
asemanatoare drojdiei, este inconjurata de o capsula polizaharidica mare si produce infectii prin inhalarea in plamint. Infectia diseminata, inclusiv la nivelul SNC. se produce prin insamintarc hematogena. in prezent, in Statele Unite, mai mult de 50% din infectiile cryptococice apar la pacientii cu SIDA, in special la cei la care CD4 sini < 200/mnv,. Mai mult de 50% dintre pacientii cu criptococcoza care nu sint infectati cu HIV au imunitatea suprimata prin alte mecanisme. Tratamentul cu glucocorticoizi predispune in mod deosebit la astfel de infectii.
MANIFESTARI CLINICE Meningoencefalita Cefaleea, greata, iriili-tatea, confuzia si incetosarca vederii, sinl simptome precoce frecvente. O treime dinlre pacienti au edem papilar in momentul diagnosticului. Febra si redoarea cefei sint adesea discrete sau absente. Fungemia de insotire apare la 10-30% dintre pacienti, fiind frecventa in SIDA.
Forma pulmonara Durerea toracica apare la 40% dintre pacienti, lusea la 20%. Radiografia toracica evidentiaza in mod frecventa 1 infiltrat dens.
Forma diseminata In forma diseminata, aparitia uneia sau mai multor leziuni cutanate papuloase ulcerate este frecventa. Rareori, manifestarile bolii diseminate sinl prostatita, osteomielila, endoflalmita, hepatita, pericardila, endocardita sau abcesele renale.

DIAGNOSTIC Pentru meningoencefalita, procedura de electic in silirea diagnosticului este punctia lombara. Modificarile LCR sint: preparai cu cerneala de India + in > 50% dinlre cazuri, in special la pacientii HIV +; proteine crescute, glucoza scazuta la 50%; pleiocitoza limfocilara si aglutinare latex poziti a LCR sau serului la 90%. Penlru diagnosticul cryptococcozei pulmonare sau diseminate, este in general necesara biopsia si cultura materialului bioptic. Cultura din sputa esie poziti numai in 10% din ca/uri. iar aglutinarea latex a serului este poziti la numai o treime dintre pacientii cu pneumonie. TRATAMENT Tratamentul de eleetie este amphotcricina B0,5 0,6 mg kg i v. qd singura sau0,3 mg kg qd plus llucilozin 37,5 mg/kgq6h (nivelele se vor mentine la 50 100 Hg/ml). O schema alternati este doza dubla de amphotericina B qod. In SIDA. tratamentul se incepe cu amphotcricina U intravenos, cu sau Iara llucilozin. urinat de fluconazol 400 mg p.o. qd in timpul infectiei acute, apoi 200 mg p.o. qd pe toata durata vietii, i chirurgicala a unei leziuni unice. Iara terapie sistemica, la pacientii imuno-compeknii fara cryptococcus in singe, LCR sau urina, poate li o alternati
<


/div>

Galerie de imagini si poze medicale: micoza


imagine cu micozaimagine cu micoza imagini micozaimagini micoza poza despre micozapoza despre micoza


Alte materiale medicale despre: Bolile infectioase




Micozele fiind rebele si tenace, trebuie tratate mai multe luni. inaintea aplicarii primei cataplasme se va face o baie calda la unghiile afectate [...]
Micozele fiind rebele si tenace, trebuie tratate mai multe luni. inaintea aplicarii primei cataplasme se va face o baie calda la unghiile afectate [...]
Infectiile cu leptospire apar si la om si la animale (mamifere, care constituie rezervorul natural de infectie). Din cauza numeroaselor forme clinice [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile infectioase

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile