eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Bolile digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile digestive

Glositele

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


De regula inflamatiile mucoasei bucale, asa cum le-am intilnit in stomatitele de diferite origini prezentate, cuprind si limba, putindu-se vorbi in asemenea cazuri de glosite.

O forma aparte o prezinta glosita profunda parenchi-matoasa in etiologia careia o infectie oarecare poate fi favorizata de intepaturile de viespe sau de albine, de traumatisme sau de arsuri. in asemenea cazuri limba foarte dureroasa, este mult marita de volum (macro-glosie), iar masticatia devine cu totul anevoioasa.
De asemenea, este de retinut ca pe limba se pot localiza mai frecnt decit pe restul mucoasei bucale diferite ulceratii : sifilitice, tuberculoase sau de natura canceroasa.In acelasi timp este bine sa se cunoasca aspectele particulare pe care le ia limba in diferite boli.

Astfel, limba saburala, incarcata, o intilnim in dispep-sia gastrica, limba uscata, prajita, in bolile febrile, in diabet, in holera, in ciroze, limba bruna, negricioasa "de paal", in febra tifoida si in pneumonie, o limba galbuie, in ictere, o limba palida, in anemii, o limba rosie-zmeurie, in scarlatina, iar o limba violacee-albastra, in stari de asfixie. Un semn premergator in anemia pernicioasa este limba neteda, lucioasa, rosie si- insotita de dureri, iar o limba care, din cauza hipertrofiei papilelor filiforme, pare a fi acoperita cu peri negri (limba neagra piloasa) o intilnim la casectici (bolnavi foarte slabi).

Identificarea glositelor, pe linga un examen atent al limbii, poate cere si unele examene de specialitate, iar tratamentul curativ si prentiv al acestora poate fi asemanator cu acela din stomatite. Tratamentul bolilor de baza este de prima importanta. Dar si un regim alimentar adecvat, ca si o intretinere igienica a gurii, au o semnificatie tot atit de importanta atit in tratamentul cit si in prenirea unora dintre glosite.Alte materiale medicale despre: Bolile digestiveCirozele sint boli cronice ale ficatului care se caracterizeaza printr-o evolutie progresiva, printr-o modificare structurala a, ficatului si prin apa [...]
Rectocolita ulcero-hemoragica este o afectiune cu caracter ulcerativ si hemoragie care prinde colonul (in special regiunea recto-sigmoidiana) si uneor [...]
Desi diareea este luata de unii drept un simptom si nu ca o boala, totusi sint suficiente elemente care sa ne permita sa vorbim de diaree ca de [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile digestive

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Bolile peretelui abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile