eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Osteoporoza


Osteoporoza


Osteoporoza este una din bolile majore ale epocii moderne, tributara unui anumit stil de viata (dieta, lipsa de miscare fizica). Osteoporoza este o afectiune sistemica, care se manifesta prin scaderea densitatii oaselor si a calitatii acestora, ceea ce determina cresterea fragilitatii osoase, lucru care conduce la riscul aparitiei fracturilor osteoporotice (antebrat, de sold, rtebrale etc). Boala apare, in mod special, la femeile de si peste 50 de ani. Pe mondial, un procent de 40-50 la suta dintre femeile ajunse la 50 de ani sufera de osteoporoza. Fracturile (mai ales cea de sold) fac din viata femeii bolna un cosmar. Cele mai multe nu mai pot iesi din casa. Costurile acestei boli sunt enorme.
Boala se manifesta dupa mai multi ani de la aparitie. Cu cat ea este descoperita mai repede, cu atat se poate preni mai bine aparitia fracturilor.

Tratamentul consta in ingerarea apei argiloase, zilnic, cu pauze, lunar, de 7-l0 zile. Se consuma cu o jumatate de ora inaintea mesei de seara.
Cataplasmele care se aplica trebuie sa fie la temperatura camerei, fixandu-se pe zonele afectate, astfel contribuind la remineralizarea oaselor si diminuarea durerii. Cataplasmele au grosimea de 2-2,5 cm si sunt la temperatura camerei. Argila pasta se pune intre doua bucati de tifon, pestecare se cladesc frunze de varza si o panza din bumbac. Se fixeaza in zona afectata. Pe langa faptul ca va remineraliza oasele, va contribui la ameliorarea durerii. Este indicat ca in zona soldului cataplasmele sa fie aplicate de seara si lasate pana dimineata. Peste zi, durata cataplasmelor este de 3 - 4 ore.
Prenirea aparitiei fracturilor osteoporotice se poate face prin dezintoxicarea si remineralizarea organismului cu ajutorul suplimentului nutritiv "Farmec Vital". Datorita continutului bogat si variat de minerale naturale si oligoelemente (calciu, magneziu, cupru, fosfor, sulf, potasiu, seleniu, zinc), previne osteoporoza, rahitismul, decalcefierea etc.
Testul experimental intocmit pe animale la Unirsitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" confirma fixarea calciului, magneziului, potasiului si natriului in organism in limitele fiziologice superioare. Dinamica indicilor biochimici in cursul experimentului dupa 45 de zile:


Galerie de imagini si poze medicale: osteoporoza


imagine cu osteoporozaimagine cu osteoporoza imagini osteoporozaimagini osteoporoza poza despre osteoporozapoza despre osteoporoza images osteoporozaimages osteoporoza


Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila

Regimul alimentar atoxic este obligatoriu, consumandu-se legume si fructe bogate in potasiu. Datorita proprietatilor polivalente ale argilei, ea omoar [...]
Argila naturala hidratanta are efecte in dezintoxicarea tractului digestiv uman. Datorita multiplelor calitati si proprietati polivalente, complexului [...]
Tratamentul consta in ingerarea apei argiloase dimineata, cu 1/2 ora inainte de masa. Cataplasmele se aplica direct pe piele, caldute si cu o grosime [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratamente cu argila

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile