eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Negi

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Negii sunt formatiuni proeminente la suprafata pielii, care provin dintr-o serie de tulburari in dezvoltarea celulara a acesteia.
In general, negii sunt moi sau tari la pipait, avand culori galben-brun, pana la negru, roz-galbui, uneori fiind chiar parosi.
Pentru tratamentul negilor este obligatoriu sa se respecte un regim alimentar atoxic, concomitent cu o cura de apa argiloasa, care se va ingera dimineata, cu ora inainte de masa.
In acelasi timp, direct pe neg se vor aplica cataplasme groase si reci. Durata este de 2-6 orc, dupa care se inlocuiesc; cataplasma aplicata seara poate fi mentinuta toata noaptea, inainte de aplicarea unei noi cataplasme, zona se spala cu apa rece.Suprafata acoperita de cataplasma trebuie sa depaseasca cu 2 cm suprafata negului. De cele mai multe ori, dupa prima cura de argila de trei saptamani, negul se desprinde singur, locul fiind cicatrizat total, fara nici o urma.

Daca negul nu s-a desprins, dupa o pauza de 7 zile se reia cura de trei saptamani.
In cazul in care negul nu a disparut dupa trei cure, inseamna ca nu reactioneaza imediat la argila si, dupa o pauza de cea 30 de zile, se repeta cura.
Tratamentul descris se aplica si in cazul in care negii au fost cauterizati si au reaparut.
Dupa disparitia negilor in urma tratamentului cu argila, nu am at cazuri in care acestia sa reapara.Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila
Arsurile pot fi provocate de foc, contact cu suprafete metalice fierbinti, apa fierbinte, substante chimice, explozii de gaze, arsuri solare etc. Ace [...]
Pudra argiloasa se aplica direct pe piele, dimineata, dupa spalare, fiind utilizata in toate partile corpului, in special in plica cotului, axila, si [...]
Argila regleaza tensiunea arteriala si reno-vasculara datorita oligoelementelor, dar efectul acesta se observa dupa un tratament mai indelungat. Regim [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratamente cu argila

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile