eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante adaptogene

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante terapeutice » plante adaptogene

Artrita


Artrita
Artrita (inflamatie a incheieturilor) produce dureri, pierderea mobilitatii si uneori inflamatii. Este provocata de leziuni ale tesuturilor sau boli ale incheieturilor. Cele mai obisnuite tipuri de artrita sunt osteoartrita si artrita reumatoida. Fibromialgia e considerata adesea o stare legata de artrita, insa nu este o forma reala de artrita deoarece nu provoaca inflamatie sau leziuni ale incheieturilor. Conform Arthritis Foundation, aproape unul din trei adulti sufera de artrita sau simptome cronice ale incheieturilor, iar artrita este principala cauza de invaliditate printre americanii in varsta de peste cincisprezece ani.

Adaptogene pentru artrita

Adaptogenele pot ajuta la reducerea inflamatiei si prin urmare reduc durerea asociata starilor artritice.
> Actiunea antiinflamatoare a urmatoarelor adaptogene le face folositoare pentru alinarea artritei: amla, ashwagandha, ginsengul asiatic, cordyceps, eleuthero, guduchi, busuiocul sfant, jiaogulan, lemnul-dulce, reishi, rhodiola, schisandra si shilajit.
> Urmatoarele adaptogene sunt folositoare pentru alinarea artritei reumatoide (o boala autoimuna): amla, ashwagandha, cordyceps, guduchi, lemnul-dulce si reishi.


Observatii adaptogene

a Amla este folosita pentru a ajuta la prevenirea si tratarea deteriorarilor asociate tulburarilor tesutului conjunctiprecum artrita reumatoida si lupus.
a . Ashwagandha este folosita pentru a trata fibromialgia
si bolile autoimune precum artrita reumatoida si poli-miozita.
a Uleiul de busuioc sfant este folosit in aplicatii locale pentru artrita.
a Guduchi este folosita pentru modularea raspunsului excesial sistemului imunitar in bolile autoimune precum artrita reumatoida. Ea poate, de asemenea, sa intensifice excretia de acid uric si sa usureze artrita insotita de guta.
Alte materiale medicale despre: plante adaptogene

ARTRITA SEPTICA Artrita bacleriana acuta este o problema medicala frecventa, care afecteaza persoane de toate vifStcIc si necesita diagnostic si trat [...]
Generalitati ARJ, cea mai frecventa boala infiarnatorie cronica a tesutului conjunctiv descrisa in pediatrie, poate afecta una sau mai multe [...]
in cazul artritei reumatice, in special formele ei dureroase, alimentatia preponderenta cu peste poate preveni aparitia acestora din urma. De r [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre plante adaptogene

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile