eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Vaginita


Vaginita
Inflamatia mucoasei ginale, acuta sau cronica, cu germeni saprofiti, care exista in permanenta, insa au devenit virulenti, din cauza rezistentei scazute a mucoasei, sau datorita insuficientei orelor.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: frasinul, galbenelele, iasomia, hameiul, jalesul, musetelul, nalba marc. pelinul, stejarul, sunatoarea, urzica.


Retete utilizateUZ EXTERN:

Frasinul - infuzie din 2 linguri flori, sau frunze uscate si maruntite, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi ginale.
Galbenelele - infuzie din 2-3 linguri flori, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi ginale, de mai multe ori pe zi. Hameiul - infuzie dintr-o lingurita de conuri, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.
Iasomia - infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.
Jalesul

infuzie din 3 linguri de frunze uscate, maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.
Musefelul - infuzie dintr-o lingura de flori uscate, la o cana cu apa clocotita (250 ml).


Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.

Nalba mare - macerat la rece din 4 linguri pulbere din radacini, la o cana (250 ml) cu
apa. Se fierb 15-20 de minute. Se lasa 30-60 de minute si apoi se strecoara. Se fac
2 spalaturi ginale pe zi.
Pelinul - infuzie din 2 linguri din ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocoiila
(250 ml). Se lasa 30 de minute acoperita. Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Este o inflamatie a vaginului care se manifesta prin durere si mancarimi in zona genitala, cu sau fara modificarea secretiei vaginale. pH-ul [...]
Vaginita este inflamatia vaginului, de cele mai multe ori prinzand si vulva (vulvovaginita). Cauze: - igiena insuficienta a regiunii vulvo-vagi [...]
Vaginita este inflamatia vaginului, de cele mai multe ori prinzand si vulva (vulvovaginita). Cauze: - igiena insuficienta a regiunii vulvo-vagi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile