eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Nevroza cardiaca

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireStare care se manifesta printr-o scrie de tulburari cardiace fara leziuni aparente, cum sunt: dureri precordialc, impunsaturi mici, sufocari, palpitatii, ameteli, transpiratii, somn nelinistit.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, amica, bradul, catusnica, chimenul, coada racului, coada soricelului, izma, levantica, lacramioara, maturile, molidul, murul, paducelul, pinul, roinita, talpa gastii, ungurasul, valeriana, vioreaua.
Retete utilizate UZ INTERN:
Catusnica - infuzie dintr-o lingurita ta maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se Iasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1 -2 cani pe zi. Lacramioara - infuzie din 3-5 g pulbere de ta. la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se bea in 4 reprize, in cursul unei zile.
Levantica - infuzie dinlr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Mmurilc infuzie dintr-o lingurita de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Paducelul - infuzie dintr-o lingurita de frunze cu flori, sau fructe, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Talpa gastii - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Ungurasul - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana cu apa clocotim (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.

Ceaiuri complexe

1. Roinita - frunze (60 g), Paducel - flori, fructe (20 g), Valeriana - radacina (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Izma - frunze (60 g), Amica - flori (20 g), Valeriana - radacina (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Valeriana - radacina (20 g), Chimen - fructe (20 g), Paducel - flori (20 g), Anason - fructe (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Valeriana - radacina (30 g), Roinita - frunze (20 g), Coada soricelului - flori (10 g), Mur- frunze (10 g), Coada racului- ta (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
5. Valeriana - radacina (20 g), Roinita - frunze (20 g). Lacramioara - flori (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.

UZ EXTERN:
Bradul- infuzie din 200 g ace, la 1 litru de apa clocotita, care se adauga in apa de baie. Molidul - infuzie din 200 g ace, la 1 litru de apa clocotita, care se adauga in apa de baie.
Paducelul- infuzie din 100 g flori, la 500 ml de apa clocotita. Se fac bai la maini si la picioare.
Pinul - infuzie din 200 g ace, la 1 litru de apa clocotita, care se adauga in apa de baie. oreaua

infuzie din 20 g flori, la 500 ml de apa clocotita. Se fac bai la maini si la picioare.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Se recomanda bai cu plante: - flori de pin. Se iau 150 g extract pentru o baie generala. Se fac bai zilnic timp de 20 de zile. - bai cu esent [...]
Este forma cea mai frecventa de nevroza. Boala poate imbraca mai multe forme, dintre care amintim: nevroza cardiaca, ce se manifesta printr-un c [...]
Ecografia cardiaca, sau ecocardiografia, este una dintre minunile medicale ale ultimului sfert de secol. Mai precis, in 2003 ea implinea 50 de ani de [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile