eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Edemele

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Cresterea cantitatii de lichid la nivelul unui tesut, datorita insuficientei circulatorii, bolii renale sau prezentei unor obstacole pe sele sanguine sau limfatice, inflamatiei sau modificarii compozitiei plasmei sanguine. Cauzele sunt insuficientele circulatorii, renale, cardiace, hepatice, pulmonare etc.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, bozul, coada calului, fasolea, ienuparul, leusteanul, macesul, mesteacanul, nucul, osul iepurelui, pelinul, pirul, salcamul galben, socul, splinuta, sulfina, trei-frati-patati, urzica.


Retete utilizate

UZ INTERN:

Coada calului- decoct dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Fasolea - decoct dintr-o lingura de teci, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Mesteacanul - infuzie din 2 linguri de frunze, la 200 ml de apa. L'a racire se adauga, pentru neutralizare, un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se lasa 6 ore, apoi se bea in doua reprize, la 4 ore interl.
Nucul - infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Osul iepurelui -'decoct dintr-o lingura de pulbere din radacina, la o cana (200 ml) cu apa. Se fierbe la foc mic 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Pelinul - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea inainte de mese in trei reprize pe zi.


Socul - infuzie din 2-3 lingurite de flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi. Se ia o lingurita de scoarta tanara de soc si se pune intr-o ceasca de apa, se lasa la macerat o noapte intreaga. Aceasta ceasca cu scoarta de soc macerata poate fi subtiata cu inca o jumatate ceasca cu apa. Se bea cate o jumatate de ceasca usor incalzita, dupa fiecare dintre cele 3 mese principale.
Urzica - infuzie dintr-o lingurita de radacina de urzica, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Splinul;: - ta (20 g), Trei-frati-patati - ta (20 g), Leustean - radacina (30 g), Salcam galben japonez - flori (10 g), Anason - fructe (10 g) Ienupar- fructe (10 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Boz - radacina (20 g), Pir - rizom (20 g), Coada calului - ta (20 g). Mesteacan - frunze (20 g), Sulfina - ta (15 g). Ienupar- fructe (5 g), Maces - fructe (10 g). Infuzie prin fierbere (10 minute) dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-3 cani pe zi.


UZ EXTERN:

1. Urzica - radacina (20 g), Jales de gradina - ta (20 g). Infuzie rece dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml), care se adauga in baie.
2. Nuc - frunze (50 g). Urzica - radacina (50 g). Decoct rece care se adauga in apa de baie.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale
Solutie de continuitate la nivelul tesuturilor organismului, in urma actiunii unor factori mecanici (in special, obiecte taioase). Dupa natura acestor [...]
Boala a pielii si a mucoaselor, produsa de un virus filtrant. Se manifesta printr-o aglomeratie de basicute cu lichid clar, care se rup cu usurinta, l [...]
Secretia scazuta de lapte. Plante medicinale ce pot fi utilizate: amareala, anasonul, busuiocul, chimcnul, coriandrul, feniculul, socul. Retete ut [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile