eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Lista plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » lista plante medicinale

Salvia

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements

Sala este o ta sudica, folosita inca de pe vremea grecilor si romanilor. Aceasta ta era atat de apreciata pentru proprietatile ei medicinale, incat romanii spuneau : .,Pentru ce sa moara omul, cand in gradina creste sala ?*'. La noi se cultiva ca ta medicinala si ornamentala.
Frunzele sale

Folia Salae

contin ulei eteric, tanin. substante amare. Ceaiul din frunze de sale are actiune antisudorifica, recomandandu-se pentru a opri transpiratia nocturna a tuberculosilor. Nu se recomanda mamelor care alapteaza, deoarece micsoreaza cantitatea de lapte. In bolile ficatului, mareste secretia bilei. Infla-matiile gastro-intestinale urmate de flatulenta (balonari) sunt influentate in bine de sale. in diabetul zaharat, menstruatii neregulate, circulatii defectuoase ale sangelui, stari de nervozitate, ceaiul de sale aduce ameliorare.
Ceaiul se prepara prin infuzie, folosindu-se o lingurita de frunze maruntite la 100 g apa. Pentru oprirea transpiratiei, ceaiul se bea rece si treptat in cursul unei zile.
Sala este un bun antiseptic, folosindu-se, singura sau amestecata cu musetel si capsule de mac, in' abcese dentare si amigdalite, sub forma de gargara. Fiertura facuta din acest amestec ajuta la ndecare ranilor cu puroi si ulceratiilor pielii. in gingitele sangerande, ceaiul de sale, la care se adauga radacina de ccrentel, grabeste ndecarea. Pentru gargara sau bai se foloseste o infuzie mai concentrata din 5 g frunze la 100 g apa.
Frunzele de sale intra in compozitia ceaiului an-tiasmatic, pentru gargara si a tigarilor antiastmatice.Alte materiale medicale despre: Lista plante medicinale


loading...


Denumire stiintifica: Anthyllis vulneraria. Denumire populara: vatamatoare. Denumiri in limba engleza: kindey vetch, woundwort. Familia: Papilionaceae [...]
Denumire stiintifica: Sature/a montana. Denumiri in limba engleza: winter savory, savory. Familia: Lamiaceae (Labiateae). Perioada de recoltare: fr [...]
Denumire stiintifica: Lotus corniculatus. Denumire populara: ghizdei-marunt. Denumire in limba engleza: common bird's-foot-trefoil. Familia: Papiil [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre lista plante medicinale

Advertisements


Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
ToxicologieAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatloading...

Vezi toate intrebarile