eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Zamosita


ZAMOSITA

Hibiscus trionum. Fam. Malvaceae.

Denumiri populare: branca, bamie besicoasa, cavan, ciulina, curcubetica marunta, floarea ursului, lebenicioara, macul cicoarei, nalba mare, zamosita besicoa 656c28g sa.

In traditia populara: se fierbea cu menta si secara, iar decoctul se dadea in tulburari gastrice.

Se mai intrebuinta la furunculele de pe cap.

Cu decoctul partilor aeriene se spalau furunculele iar cu frunzele fierte se faceau legaturi.

Decoctul sau ta plamadita in rachiu se tinea in gura contra durerilor de dinti.

Compozitie chimica: medicinal se folosesc numai partile aeriene (Herba Trioni) are un ulei gras, flavonoide, substante mucilaginoase, cauciuc, etc.

Actiune farmacologica: emolienta, diuretica si saluretica (favorizeaza eliminarea sarurilor de clor si de sodiu si mai putin pe cea a ionilor de potasiu).

Se foloseste la urmatoarele afectiuni: afectiuni dermatologice, afectiuni digestive in special stomac, afectiuni urinare, calculi in special urinari, cistite, eczema, furuncule, litiaza renala, matreata, nevralgii dentare, nisip urinar, pielite.

Preparare:

-l lingurita de ta se va pune la 250 ml apa. Se fierbe la foc mic timp de 20 minute. Se strecoara si se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Este mult mai utila sa se foloseasca in diferite combinatii depinde la ce afectiune (stomac cu menta, urinar cu osul iepurelui, etc).

-Extern se va folosi cantitate dubla de ta.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

SCORUS DE MUNTE Sorbus aucuparia Fam. Rosaceae. Denumiri populare: lemn canesc, lemn pucios, merisor, sorb. In traditia populara: se folos [...]
Eczemele reprezintă boli de piele de natură alergică, caracterizate prin mâncărimi intense, înroşire şi descuamare a pielii, apariţia de vezi [...]
îmbolnăvirile cronice ale articulaţiilor se pot trata prin următoarele băi de plante şi cataplasme: - muştar negru. Se iau 250 g de făină d [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile