eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Vulturica


VULTURICA

Hieracium pilosella Fam. Compositae.

Denumiri populare: buruiana de calcat, buruiana pentru trantitura, calcatura, ciubarul clostii, culcusul vacii, galbeioare, hultuneala, iarba eretei, iarba gainii, 121d36b incheietoare, ochiul sarpelui, opintic, urechea soarecelui, vulturoanca.

In traditia populara: ceaiul se folosea la gargara, contra amigdalitei si inflamatiilor gatului si gurii.

Ceai, decoct sau infuzie se folosea contra diareei cronice, piatra la rinichi, catare intestinale si alte boli.

Partile aeriene se fierbeau si decoctul se lua intern iar cu tele ramase se faceau cataplasme in dureri de piept sau alte dureri.

Compozitie chimica: acizi organici (cafeic, clorogenic), umbeliferona , tanin, saruri minerale, etc.

Actiune farmacologica: se foloseste atat partea aeriana cat si radacina ca antifebrila, antiulceroasa, azot-urica, astringenta, hemostatica, diuretica, energetica.

Se foloseste la urmatoarele afectiuni: afectiuni bucale, afectiuni hepatice, albuminurie, ascita, catar intestinal, diaree, edeme, febra, furuncule, hematurie, hemoroizi, infectie urinara, litiaze renale, nefroze, oligurie, ulcer gastric si duodenal.

Preparare:

-l lingura de ta maruntita se va pune la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 15 minute. Se consuma 2-3 cani pe zi.

-50 g de ta maruntita se va pune cu 250 ml alcool alimentar de 70˚. Se tine 15 zile bine inchis si se agita de mai multe ori pe zi. Se strecoara si se va lua cate 1 lingurita diluata de 3 ori pe zi in afectiuni renale, hemoragii, etc.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

nevralgii dentare: un tampon de vată îmbibat în creozot sau în ulei (oleum cadini) se introduce în orificiul dintelui; să se mestece cuişoare, [...]
anason, ceapă, cimbrişor, ciuboţica-cucului, cola, dafin, fierea-pământului, iarbă mare, lemnul-Domnului, levănţică, limba-mielului, lumână [...]
anghinare, avrămească, ceai de Java, ceapă, ceapă de mare, cireş, cupa-vacii. degeţel-roşu, dovleac, drob, ienupăr, mesteacăn, mutătoare cu [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile