eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Verigariu


VERIGARIU

Rhamnus catharctica Fam. Rhamnaceae.

In traditia populara: se faceau cu el bai copiilor cazuti in atrepsie. Fructele se intrebuintau ca purgativ si cont 454e42e ra ascitei.

Compozitie chimica: medicinal se folosesc numai fructele (Fructus Rhamni catharticae sau Fructus Spinae cervinae sau Fructus Nerpruni) scoarta contine aceleasi principii ca si crusinul, antrachinonici stabili, liberi sau combinati cu forma glicozidica: emodina sau frangula emodina, aloemodina, izoemodina, casantranol, un complex glicozidic cu aloeemodinaantranol si glucoza, acizi grasi, o enzima amilolitica, o substanta albuminoidica toxica ramnutoxina- care produce colici, dar care se afla doar in preparatele proaspete. Daca se folosesc vechi de un an nu mai contine aceasta substanta. Se pot folosi si fructele care contin: ramnocatarina (o antrachinona), emodina si emodinantranolul, crizofanol, precum si glicozizi, flavonoide si antocianozide.

Actiune farmacologica: au actiune stomahica, laxativa sau purgativa, dependenta de doza administrata. Aceasta actiune se datoreste complexului de substante antrachinonice constituit din aloeemodina, emodina si acidul crisofanic, care isi potenteaza actiunea. Doze 0,5-lg pe zi.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Tulburarea funcţiilor neurovegetative duce la apariţia stărilor numite \"nevroze\", care se manifestă prin stări de angoasă, neurastenie, disten [...]
beladonă, cimbrişor, coacăz, drăcilă, isop, lemn dulce, lumânărică, mac roşu, mur, nalbă mare, omag, osul-iepurelui, păducel, podbal, steja [...]
PUFULITA CU FLORI MICI Denumiri populare: limbricas, rasgoage, sburatoare. In traditia populara: se foloseste in ceaiuri alimentare continan [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile