eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Trifoiste de balta


TRIFOISTE DE BALTA

Menyanthes trifoliata Fam. Gentinaceae.

Denumiri populare: bobul- broastei, plumanare, trei frati, trifoi amar, trifoi de balta, trifoi de lac.

In traditia populara: ceaiul sau decoctul din frunze se lua, in bolile de plamani. 242d34c

Se mai folosea ca tonic si antiscorbutic.

Plamadita in rachiu se lua inaintea mesei pentru a mari pofta de mancare.

Ceaiul din foi se intrebuinta contra frigurilor si limbricilor.

Compozitie chimica: medicinal se folosesc frunzele (Folium Trifolii fibrinii sau Folium Menyantidis) care contin: trifolina- un trifoliozid echivalent cu 3- galactozid- camferol, loganina (un glicozid amar identic cu meliatina), gentianina (un alcaloid prezent in gentiana), o substanta amara glicozidica: meniantina care la hidroliza da fructoza si meniantol.

Actiune farmacologica: tonic amar- eupeptic foarte util in toate formele de dispepsie- tinctura 1-l,5g pe doza. Emenagog, antitiroidian, febrifug, stimuleaza functiile hepatice, produce echilibru neuro-vegetativ, ajuta la aparitia menstrelor intarziate. Ajuta digestia.Se foloseste la urmatoarele afectiuni: afectiuni hepatice, afectiuni neuro-vegetative, afectiuni tiroidiene, anorexie, astm, febra, hepatite.

Preparare: - se va folosi pulbere de frunze obtinuta prin macinarea tei cu rasnita de cafea. Se va lua un varf de cutit de 3 ori pe zi sub limba. Se va tine timp de 10 minute dupa care se inghite.

-O lingurita de praf de ta se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se va consuma cate o cana inainte de mesele principale in afectiunile de mai sus.

- La un litru de vin se va pune 50 g de ta maruntita. Se va tine 8 zile dupa care se strecoara. Se poate folosi cate o lingura inainte de mesele principale cu 15 minute pentru stimularea poftei de mancare.

- Se va pune 3 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si ta se foloseste la cataplasme pe gat. Util in afectiunile tiroidiene. Ceaiul se va bea cu inghitituri mici in decursul zilei.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante
asmăţui, brâncuţă, morcov, pătrunjel, ţelină (de baltă). [...]
SFECLA DE ZAHAR Beta vulgaris. Fam.Chenopodiaceae. In traditia populara: se folosea sub forma de ceai, caruia i se adaugau 3-4 picaturi de d [...]
este necesar diagnosticul medicului şi: busuioc, cânepă indiană, cimbrişor (5 g), ciuboţica-cucului (5 g la o jumătate de litru de apă), dedi [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile