eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Traista ciobanului


TRAISTA CIOBANULUI

Capsella bursa-pastoris Fam. Cruciferae.

Denumiri populare: arior, buruiana de friguri, coada-pisicii, pasatea, pascuta, pungulita, rapan, tasculita, tascuta.

In traditia populara: ceaiul din tulpinile florifere se lua contra frigurilor. Se mai folosea contra bolilor cailor urinare. Ceai sau macerata in vin combatea durerile de stomac si pierderile de sange.

Compozitie chimica: se utilizeaza partile aeriene ale tei (Herba bursae pastoris), contine: colina 1%, tiramina, saruri de potasiu, saponine, glucozizi flavonici, amine, acetilcolina compusi sulfurati, un glicozid diosmina care prin hidroliza produce ramnoza, glucoza si diosmetina, o saponina neutra si saruri de potasiu. Derivati fenolici, acid protocatehic, histamina si tiramina, etc.

Actiune farmacologica: Tinctura- activitatea extractului asupra aparatului utero-ovarian se aseamana mult cu cea a preparatelor de corn de secara. Nu s-a stabilit inca carei componente se datoreste aceasta actiune. Se mai arata ca inhibeaza ciclul estral conducand la rezultate asemanatoare cu cele din corn de secara. Se propune folosirea a doua lingurite de tinctura in 24 ore, ultimele 10 zile inainte de aparitia menstruatiei, pentru a limita fluxul si 6 lingurite in tratamentul meno si metroragiilor, astringent, analgezic, actiune uterotonica, vasodilatator coronarian, hipotensiv, hemostatic, regleaza tensiunea arteriala.Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: angina pectorala, afectiuni venoase, dismenoree, hemoragii uterine, hemoroizi, hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala, menoragii, metroragii.

Preparare: -O lingurita de ta maruntita se va pune la 200 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi.

-In hemoragii uterine si dismenoree sau extern se vor lua 3 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoara. Se vor consuma zilnic cu 6 zile inainte de inceperea fluxului menstrual cate un ceai pe parcursul intregii zile.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante
infuzie din 40 g cerenţel, 20 g coada-racului, 20 g creţişoară, 20 g mentă, 40 g o specie de urzică; o lingură din amestecul acestor plante la [...]
arbore de chinină, floarea-soarelui, ghinţură, muşeţel, narcisă, păpădie, saschiu, voronică; vin (a se vedea reţeta la Anemii): sulfat de ch [...]
brusture, chiparos, cimbrişor, cimişir, crin, gălbenele, măceş, mentă, frunze de muşcată, pătlagină, plesnitoare, podbal, rozmarin, splinuţ [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile