eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Talpa matei


TALPA MATEI

Anteria dioica Fam. Compositae.

Denumiri populare: branca-matii, floarea-patului, flocosele, laba-matii, lanarita, paraipan, paralei, scanteiuta de munte, schilidus, seme 424i85e nic, sunatoare de munte, talpa-pisicii.

In traditia populara: ceaiul din varfurile florifere se lua contra tusei, guturaiului si bolilor de piept. Planta fiarta cu samburi de masline pisati se folosea contra diabetului.

Compozitie chimica:substante amare, fitosterine, flavonozide, rezine, tanin, mucilagii, ulei volatil, saruri minerale.

Actiune farmaceutica: emoliente, behice, expectorante, colagoge, antiinflamatoare, ajuta la eliminarea bilei, stimuleaza secretia stomacului si prin aceasta este util la anorexie.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni bronho-pulmonare, atonie digestiva, dischinezie biliara, guturai, rani, tuse.

Preparare: 1 lingurita de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se va bea in cursul zilei cu inghitituri mici. Extern se poate folosi o cantitate dubla de ta.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante
STRASNIC Aspelinum trichomanes Fam. Polypodiaceae. Denumiri populare: acul pamantului, dorul Maici Preciste, feregea, feriga vargata, ferigea [...]
SUSAI PADURET Mycelis muralis. Fam. Compositae. Denumiri populare: creastanie, crestatea, fagetea, floarea-hotului, floarea-lotrului, floarea- [...]
ceasornic, ciumăfaie, dediţel, dungăţea, mac, păducel, pulbere din conuri de hamei, salcie. [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile