eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Ruscuta de primavara


RUSCUTA DE PRIMAVARA

Adonis vernalis Fam. Ranunculaceae.

Denumiri populare: bulbuc, buruiana-calului, buruiana de talan, buruiana-neagra, chioara-gainii, cocosei, deditei- galbeni, scanteiuta, spant, spanz, spanz de cal.

In traditia populara: radacinile fibroase, pisate si plamadite 2-3 zile in rachiu, se foloseau contra durerilor de cap. La vatamatura se dadeau radacinile plamadite in vin, la caldura, sau ta fiarta cu floare de liliac. Se mai folosea contra dalacului(carbune) la animale. Se facea o incizie in piept, in care se introducea un fir de radacina legat cu o ata, ca s]-l scoata dupa 2 ore. Provoca un abces purulent.

Compozitie chimica: se recolteaza in scopuri medicinale numai partile aeriene (Herba Adonidis) in toate partile tei, dar mai ales in flori se afla compusi glicosidici cardiotonici: complexul adonidina constituit din 2 fractiuni: adonidosidul si adonivernosidul si un acid adonidinic. Adenosid, adonivernosid (adoninitoxigenina si ramnoza), cimarina (strofantidina si cimaroza), adonitol (arabita si xilita). Adenozidul este solubilin apa, alcool, cloroform. Adonivernozida este insolubila in apa. Adonitoxozidaza (19-oxo-gitoxigenin-ramnozid) este cristalizata.

Actiune farmaceutica: preparatele de adonis au o actiune asemanatoare digitalei, dar fiind mai putin activ sunt folosite in tratamente prelungite sau interdigitalice. Prezinta chiar unele avantaje prin faptul ca nu au actiune cumulativa si nu maresc presiunea sangelui. Fiind si un diuretic tinctura de adonis se asociaza cu digitala atunci cand se urmareste la aceasta o actiune diuretica mai intensa. Da rezultate bune in tahicardii si extrasistole de natura nervoasa, in hipertensiune arteriala si tulburari neuro- vegetative.

Se utilizeaza la urmatoarele afectiuni: afectiuni cardiace, aritmii cardiace, ascite hepatice, extrasistole de natura nervoasa, hidropizie, hipertensiune arteriala, migrena, pleurita, tahicardii, tulburari neuro-vegetative.

Preparare: tinctura din 50 g ta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 70. Se va tine timp de 15 zile agitand des dupa care se strecoara. Se va lua 1g odata si 3 g pe zi.

-Ceai dintr-o lingurita de ta maruntita care se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute si se poate consuma in cursul zilei dupa strecurare.

Atentiune ta este toxica in cantitati mai mari, putand produce accidente cu intoxicatii grave. Se intervine cu vomitive, lichide cat mai mult si carbune vegetal.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Primavara aduce in natura un nou inceput pentru lumea vegetala dar tocmai in acest anotimp foarte multi oameni se simt obosi& [...]
sânge viciat: a se vedea Depurative şi: anghinare, ceapă, cicoare sălbatică, cireşe, mere, năsturel, pătrunjel, pere, spanac, usturoi; ceai di [...]
cataplasme cu argilă, foi de varză sau de ceapa; sunt posibile numeroase tratamente, în funcţie de diagnosticul medicului, indispensabil în acest [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile