eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Rodul pamantului


RODUL PAMANTULUI

Arum maculatum Fam. Araceae.

Denumiri populare: aron, baltag, barba lui Aron, calendarul- codrului, ceapa zanelor, cocosoaica, ghimber nemtesc, limba broastei, limba vacii, marect, murt, piciorul vitelului, porumbul cucului, porumbul sarpelui, purcei, radacina de friguri, sageata, ungurean.

In traditia popu 626i84g lara: frunzele tei se puneau pe rani si bube infectate. Ranile infectate si cangrenoase se spalau cu decoctul tei si se ungeau cu alifie preparata din radacini si frunze pisate si amestecate cu grasime. In unele parti, se picura laptele ce curgea din ta pisata, ori se pisa radacina si se presara pe rana. Contra hemoroizilor, se pisa, se amesteca cu miere si se lua pe nemancate sau se plamadea in rachiu si se bea. Ceaiul din frunze ori radacina pisata si pusa in lapte se lua de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pentru astm. Se mai folosea, plamadit in vin alb, la vatamatura si constipatie.

Compozitie chimica: tuberculul contine saponine, amidon, aroina, mucilagii, gume, substante grase, zahar, substante minerale, substante toxice (aroina, aronica, aroidina, conicina), compusi cianici, saponine, glicozizi, etc. Consumata in cantitati mari sau necorespunzator poate provoca paralizia sau chiar moartea.

Proprietati farmaceutice:actiune antihelmitica, antinevralgica, purgativ, vomitiv, antiasmatic, antihemoroidal, antiinflamator (extern), antialgic (extern), vulnerara, etc.

Se foloseste in urmatoarele afectiuni: astm bronhic, dureri diverse(extern), hemoroizi, inflamatii (extern), rani, umflaturi, viermi intestinali.

Preparare: o lingurita de ta uscata si maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se amesteca cu tot atata lapte si se consuma in cursul unei zile cu lingurita.

-O lingurita de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va lasa timp de 10 minute acoperit dupa care se ca strecura. Se amesteca cu miere dupa gust si se consuma cu lingurita in cursul intregii zile.

-20 g de tuberculi maruntiti sau ta uscata, se vor pune la 250 ml alcool alimentar de 70. Se acopere pentru 15 zile. Se strecoara. Se va consuma cate o lingurita, diluata cu apa, in afectiunile de mai sus.

- In astm si hemoroizi o lingurita de frunze maruntite sau tuberculi zdrobiti se pun in 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se va consuma ceaiul in amestec cu lapte 1\1 cu lingurita in cursul unei zile.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante
rubeolă, rujeolă: decoct din cozi de cireşe, din stigmate de porumb (mătase); infuzie din levănţică, Iimba-mielului, mac roşu, margaretă mare [...]
Anini visnaga, beladonă, bob de baltă, Chondrodendron tomentosum, mac alb, măselariţă, opiu. pir, porumb, zârliă; cireşe, bob, fetică, migdal [...]
SOFRAN Crocus sativus. Fam. Iridaceae. Denumiri populare: brandusa, sofran bun, sofran de gradina, sofran primavaratec, sofran galben. In [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile