eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Piperul baltii


Piperul baltii

PIPERUL BALTII

Polygonum hidropiper Fam.Polygonaceae.

Denumiri populare: ardeiul dracului, ardeiul porcului, buruiana jermilor, buruiana viermilor, canepa de apa, dintele dracului, iarba purecilor, iarba iute, iarba rosie, piparca salbateca, piper de apa, piper de balta, piperul broastei, troscot piperat, troscot rosu.

In traditia populara: se folosea in unele parti la vopsitul in galben.

Planta se pisa si se punea pe ranile deschise, ca sa nu faca viermi. Se storcea sucul in rana. Se folosea la rani infectate. Cel mai mult se folosea in medicina veterinara.

Compozitie chimica: acizi, tanin, rutina, quercetrina, acizii formic, malic, valeranic, vitamina k, esteri flavonici ai bisulfatului de potasiu, rutozid, hiperozida, cvercitrozida, remnazinsicarina, metropersicarina, etc. Radacinile contin oxilometilantrachinone, glicozizi, substante amare.

Actiune farmaceutica: diuretic, antiscorbutic, hemostatic in afectiunile hemoroidale, intestinale, uterine, cale, etc. Hipotensiv datorita flavonelor. Tadeona si tadeonalul este toxic. In uz extern ere utilizat ca cant si ca lotiune impotriva edemizarii picioarelor si pentru spalarea plagilor ulcerate.

Se foloseste la urmatoarele afectiuni: edeme, fibrom uterin, hemoptizii, hemoragii gastrice si intestinale, menometroragia tinerelor fete, metroragii, rani sangerande.

Preparare:

din 2 lingurite de ta macinata se va face un ceai pentru consumul intern. Se vor pune in 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.

-Tinctura obtinuta din 50 g de ta maruntita care se pune la 250 ml alcool alimentar de 70. Se va tine timp de 15 zile agitand des. Se strecoara. Se vor lua cate 30-40 picaturi diluate cu putina apa de trei ori pe zi inainte de mese cu 15 minute. Se foloseste in special pentru metroragii sau alte afectiuni interne.

-4 linguri de ta maruntita se vor pune la un litru de apa. Se va fierbe timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se poate folosi extern la fibrom uterin in spalaturi vaginale sau alte afectiuni externe.Galerie de imagini si poze medicale: piperul


imagine cu piperulimagine cu piperul imagini piperulimagini piperul poza despre piperulpoza despre piperul images piperulimages piperul


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Condiment cunoscut si utilizat in toata lumea, se| intrebuinteaza in trei variante: a. Piperul negru, cu gust puternic, usturator b [...]
Condiment cunoscut si utilizat in toata lumea, se| intrebuinteaza in trei variante: a. Piperul negru, cu gust puternic, usturator b [...]
Condiment cunoscut si utilizat in toata lumea, se| intrebuinteaza in trei variante: a. Piperul negru, cu gust puternic, usturator b [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile