eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Perisor


PERISOR

Pirola secunda, Pirola rotundifolia

Fam. Pirolaceae.

Denumiri populare: barbanoc, brabanoi, cununita, lima, luminoasa, merisor, perisoare.

In traditia populara: se fierbea si decoc 535f55f tul se bea contra dizenteriei si hidropiziei.

Compozitie chimica: frunzele- arbutozid, metilarbutozid, tanoizi, zaharuri, substante pectice, mucilagii, rezine, substante minerale, celuloza.

Actiune farmaco-dinamica: frunzele sunt utile ca diuretice, astringente, antidiareice, dezinfectante, antihemoragice datorita tanoizilor si pentru lizarea calculilor renali.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni renale, contuzii, diaree, hemoragii interne, hidropizie, litiaze urinare, rani diverse.

Preparare: 2 lingurite de ta maruntita, se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Este bine sa fie consumate inainte de mesele principale. In cazul litiazei, se combina si cu bai calde care dilata canalele urinare si face mai usoara expulzarea calculului.

-Frunze proaspete se aplica pe rani.

-Tot extern se aplica suc proaspat obtinut din ta proaspata, pe diferite leziuni cu scop vulnerar.

- In cazul folosirii externe se face un decoct din 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa. Se va fierbe timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se poate folosi la comprese, bai sau cataplasme cu resturile de te fierte.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Metroragiile sunt hemoragii care n-au legătură cu menstruaţiile ciclice obişnuite. Ele au loc provocate de: avorturi, sarcini extrauterine, de pol [...]
amăreală, muguri de brad, cimbrişor (6 - 7 g vârfuri înflorite la jumătate de litru de apă), ciuboţica-cucului, cuscrişor. dreţe, iarbă mar [...]
Se indică băi generale cu plante: - lujere de roşii (frunze şi lujere fără rădăcină). Se culeg frunzele şi lujerele de roşii, se fierb şi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile