eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu legume, fructe si cereale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia » tratamente cu legume, fructe si cereale

Anghinare


Anghinare
Originara din Cartagina si din tinuturile mediteraneene, anghinarea a fost cultivata de catre horticultorii Renasterii italiene si introdusa in Franta cu prilejul razboaielor din Italia.
In prezent, leguma aceasta creste in aproape toate regiunile Europei. Cele mai mari anghinarii provin din Bretania, tinutul acesta producind circa 90 000 de tone pe an; exista, de asemenea, varietati zise din Laon, din Niort, din Pronta.
a Principalii constituenti cunoscuti: 33,15% protide; 0,10 0,30% lipide; 1115,50% zaharuri (reprezentate in mare parte de inulina, deci permisa diabeticilor); 82% apa; mangan; fosfor; fier; 300 U.I. de vitamina A; 120 gama de vitamina B2; 10 mg de vitamina C la 100 g. 100 de grame de anghinare dau 5075 calorii).


a Proprietati:

Foarte digerabila, mai ales consumata cruda.


Energetic si constructor.

Stimulent.


Aperitiv.

Tonic hepatic (colagog).


Tonicardiac.

Depurativ sanguin.


An ti toxic.

Diuretic (favorizeaza eliminarea ureei, a colesterolului excesiv si a acidului uric).


impiedica secretia lactata.

a Indicatii:


Astenie, surmenaj.

Crestere.


Congestie si insuficienta hepatica, litiaza.

Reumatism, guta, artritism.


Intoxicatii.

Infectii intestinale. Apa de la fierberea anghinariilor, foarte bogata in saruri minerale.
se va folosi in ciorbe; nu se recomanda insa artriticilor, celor ce sufera de guta si in unele afectiuni urinare din cauza concentrarii ei. De' altminteri este un excelent drenor al ficatului si al culei biliare, potrivit lucrarilor lui H. Leclerc, J. Brel, L. Tixier, M. Eek, Chabrol.

N.B.
1) Anghinariile tinere, consumate crude, sint indicate in diareele cronice.
2) Radacina anghinariei este diuretica (decoctul in vin alb) si se recomanda contra reumatismelor, a gutei, a litiazei, a hidropiziei si a icterului.I) Frunza de anghinare (dar nu bracteea care se consuma la mese), ale carei extrase fac parte din numeroase preparate farmaceutice, poseda importante proprietati, mai ales din punctele de dere circulator si sanguin, hepatic si renal (cf. Phytothtrapie).
4) Ca majoritatea legumelor cultivate industrial, anghinarele sint in genere stropite cu toxice. Cind ploua, aceste otravuri sint curatate, dar in perioadele de uscaciune, s-au semnalat tulburari mai mult sau mai putin importante la consumatori. Este, deci, indicata spalarea anghinarelor cu apa multa inainte de a le fierbe.
In "Vie NatureUe", dr. G. Guierre da urmatoarele informatii, extrase din Didionnaire des polluants: "In legatura cu produsele chimice entual autorizate pe culturile de anghinare: numeroase produse sint agreate, in sol, pe rasaduri

fungicide, acaricide, insecticide dirse, fara sa mai vorbim de produsele utilizate pentru conser Pentru a rezuma, vom spune doar ca regasim o serie de produse bine cunoscute ca toxice: Parathion, Lindane, Malathion, Nicotina si inca n-am facut aluzie la ierbicide, atit de comode, dar in stare, in anumite imprejurari (arse inoportune, de exemplu) sa ucida ta, s-o intoxice si, in plus, sa intoxice si omul".


Galerie de imagini si poze medicale: anghinare


imagine cu anghinareimagine cu anghinare imagini anghinareimagini anghinare poza despre anghinarepoza despre anghinare


Alte materiale medicale despre: tratamente cu legume, fructe si cereale

(Cynara acolymus). Planta medicinala din care, in scop terapeutic, se utilizeaza frunzele, inzestrate cu calitati de a stimula secretia biliar [...]
Este o plata de cultura, bianuala sau perena. inalta (creste pana la 2 ni) si puternic ramificata, cu frunze mari, spinoase, albicioase, cu [...]
Se prepara ca la reteta precedenta, folosind 1 lingurita cu planta la 500 ml apa. Se beau 2 cani pe zi cu 1 lingurita cu tinctura miracol (r. 156) la [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratamente cu legume, fructe si cereale

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile