eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Propolisul

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » apiterapie » propolisul

Tratarea giardiozei

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireUna din utilizarile de succes ale propolisului in afectiunile tubului digestiv o
reprezinta tratarea giardiozei - mai ales la copii. Rezultatele evident poziti sunt
'raportate frecntTn literaturA¥(28/487) cu eficienta buna (80% vindecari in medie), din care 71,9% la copii si 43,9% la adulti. Rezultate remarcabile s-au obtinut si in tratarea altor parazitoze precum: tricomoniaza vaginala (60% vindecare), lambliaza si teniaza. Talanin si colab. (32/533) trateaza acest gen de parazitoze cu solutie alcoolica de propolis 30%, cu efect curativ in 30% din cazuri (lot de tineret compus din 350 bolnavi). Doza utilizata a fost de 1 picatura solutie 30%/ kilocorp inaintea micului dejun (pe paine, zahar sau miere); dupa 10 zile de administrare si 10 pauza se efectueaza examenul coprologic.
Scoala romaneasca (a se dea si Apiterapia in Romania, Ed. Apimondia) asociaza la aceasta si 1 lingurita melcalcin, 15 zile, seriile repetandu-se timp de 3 t luni. Raspunsul pozitiv la tratament a fost dat de 87% din cazuri (lot de 305 pacienti) a€¢ cu o negativare a examenului coproparazitologic la 60% la prima serie, 21% la a doua serie, iar la a treia si a patra 6%, tratamentul clasic acoperind doar 45% la prima serie si 16% la a doua serie de tratament.
Actiunea terapeutica a propolisului in ulcerul gastric a fost urmarita pe 30 de bolnavi (S. Nicolov) barbati si femei intre 20 si 60 de ani. Bolnavii au primit de trei ori pe zi cate 20-40 de picaturi solutie dizolvata intr-o mica cantitate de apa, timp de 20 zile. S-a observat reducerea durerilor epigastrice, a vomei, pirolizei, ameliorarea clinica coincizand cu modificarea chimismului gastric (scaderea sau normalizarea aciditatii) la mare parte din bolnavi; de asemenea s-a constatat reducerea sau chiar disparitia nisei ulceroase. Alergie la propolis a fost observata la un singur bolnav.


Folosirea propolisului in tratarea diferitelor afectiuni ale aparatului digestiv a mai cuprins si localizarile gastro-duodenale (I. Anastasiu, 1980) cu diagnosticele: diskinezie biliara cu hiper- sau hipotonicitate (23 cazuri); colecistite cronice cu gastroduodenita (7 cazuri); ulcere duodenale cronice (41 cazuri); gastroduodenite cronice (66 cazuri); colecistite cronice nelitiazice (80 cazuri), diagnosticele fiind silite prin examene clinice si de laborator, prin radioscopie sau radiografie. Propolisul a fost administrat sub formele: miere cu propolis 2%, tinctura de propolis la obezi, diabetici si subiectilor cu hipercolesterolemie, casete cu extract de propolis. Asocierea cu polen a fost realizata la cazurile cu ulcer gastroduodenal, tratamentul fiind esalonat intre 3 si 12 luni, cu aplicarea tratamentului clasic in primele doua saptamani. Rezultate bune si foarte bune s-au manifestat printre altele prin ameliorari semnificati sau disparitia tulburarilor initiale.
Alte materiale medicale despre: propolisul
Ingrediente: suc de varza murata. Utilizare: beti o jumatate de cana - o cana in fiecare zi inainte de masa, timp de 14 - 30 de zile. [...]
Ingrediente: trei lamai (cu coaja, dar fara seminte), 150 g de usturoi curatat, 0,5 I de apa fiarta si racita. Preparare: zdrobiti l [...]
Definit ca factor P sau al permeabilitatii, acesta s-a dovedit a fi reprezentat de grupul: cvercetolul, rutozida, luteolina, diosmina, hesperetolul, e [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre propolisul

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile