eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Acupunctura

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » acupunctura

Stimularea prin acupunctura si activarea corticala


Stimularea prin acupunctura si activarea corticala

Relatia conceptuala - Creier Organe-si Acupunctura

Stimularea prin acupunctura si Activarea corticala

Bazandu-ne pe descoperirile recente in neurostiinta (neurologie) este posibil sa intelegem multe aspecte ale bolilor care direct sau indirect relationeaza cu creierul nostru sau cu maduva spinarii cunoscute de toata lumea ca sistem nervos central (CNS ).

Munca de pana acum pe teoria beta endorfinelor arata ca exista implicare corticala ca urmare a stimularii prin acupunctura. Intr-adevar, numarul teoriilor de acupunctura analgesica (calmanta) sunt explicate cu succes prin cateva implicari corticale cum ar fi functiile umorale ale hipotalamusului si (tulpina creierului sau trunchiul ? ).

Este din ce in ce mai clar ca stimularea prin acupunctura conduce la activarea partii superioare a creierului sau a partii superioare a regiunii corticale prin numeroase canale (cai) spinale (dorsale). Multe din ele sunt proiectiile colaterale ale partii de jos a creierului, de la partea superioara a mezencefalului la pons si maduva, unde multe functii care abia supravietuiesc, se considera ca pot fi fi reglate.

Pe de alta parte, noi suntem anuntati (avertizati) ca exista uriase cantitati (valori) ale inaltelor si sofisticatelor experiente clinice descoperite de mii de ani cu privire la acupunctura traditionala si medicina Orientala.

Experienta de mii de ani (datele clinice), a medicinii holistice, a fost in mare masura ignorata de medicina occidentala pentru simplu motiv ca au lipsit dole care sustin simplificator, inde-aproape stiinta moderna.

La sfirsitul utimelor cateva decenii, medicina occidentala a facut progrese rapide in ambele tehnici si in intelegerea fiziologica a tratarii durerilor cat si in tratarea mecanismelor, desi, s-au descoperit multe si noi tehnici medicale asa ca tomografia computerizata.

Un exemplu este dezvoltarea X-rei Computed Tomography (XCT) si derivatele, precum Magnetic Resonance Imaging (MRI).

Cu aceste progrese acum este posibil sa se vizualizeze interiorul organelor corpului uman viu in vivo. Mai recent se doreste dezvoltarea imaginii functionale asa ca Positron Emission Tomography (PET) si functional MRI (fMRI) au adus multe date in intelegerea creierului.

Noi putem vizualiza anatomia si functionarea organelor noastre cand la creier este mai greu de accesat. PET si fMRI ne permit acum sa urmarim (imagine) minute de schimbari datorita utilizarii glucozei sau consumul (cererea) de oxigen in diferite parti ale creierului, astfel se observa metabolismul energetic al creierului si nivelul de oxigenare, cu solutie in spatiu si timp, lucru care nu a mai fost posibil niciodata pana acum.

In sfarsit, aceste progrese, ne permit sa investigam raspunsurile corticale ale creierului nostru, ca functionare a stimularii prin acupunctura.

Aceste tehnici ne permit sa studiem corelarea dintre stimularea punctului de acupunctura specific si raspunsul lui corespunzator, in zona corticala.

Aceasta activare corticala ne da indicii despre mecanismele implicate in efectele tratamentului cu acupunctura.

Aceste progrese remarcabile, pline de speranta, pot fi folosite in dezlegarea enigmei  milenarei batranei medicine Orientale, acupunctura .

. 7

Stimularea prin acupunctura si activarea (activizarea) corticala.

Un exemplu de activare corticala a cortexului cerebral in cazul stimularii auditive directe si urechea stimulata prin acupunctura (SJ5) observata la fMRI si aratata in .2.

In cea de-a doua (ura), stimularea cu acupunctura, este practicata la punctul de acupunctura socotit ca trateaza dereglarile urechii.

Aceste date preliminare sunt extrem de importante (interesante), deoarece ele sugereaza, ca, acolo pot fi implicatii corticale in tratamentul bolii cu acupunctura, cert este ca,tratarea bolii poate fi mediata (mijlocita) prin (CNS), mai exact prin intermediul Meridians sau Qi. Asa cum se vede in 2, stimularea punctului de acupunctura al urechii (SJ5) si activarea corticala corespunzatoare (partea raspunzatoare de auz din cortex) este extrem de relationata (legata). Activarea corticala generata de stimularea prin acupunctura este foarte asemanatoare (similara) cu stimularea directa prin sunet, asa cum se vede in partea superioara a urii.

Desi, este inca prematur sa afirmam ca este definitiva corelatia intre acupunctura si tratamentul sigur al bolii, un experiment recent sugereaza (propune) cu tarie ca poate fi o corelare intre acupunctura si activarea (activizarea) corticala, care este relationata sigur cu boala sau disfunctia.

.2. Activarea (activizarea) corticala prin stimularea cu acupunctura.Galerie de imagini si poze medicale: acupunctura


imagine cu acupuncturaimagine cu acupunctura imagini acupuncturaimagini/poza acupunctura


Alte materiale medicale despre: Acupunctura

Medicina preventiva a luat proportii dupa ce omul a putut incrimina anumiti microbi ca responsabili ai unor afectiuni. Au aparut vaccinuri si seruri, [...]
(lat. acus = ac; punctura = intepatura). Metoda veche de tratament de origine chineza, care pleaca de la capacitatea organismului uman de a fi [...]
(lat. acus = ac; punctura = intepatura). Metoda veche de tratament de origine chineza, care pleaca de la capacitatea organismului uman de a fi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre acupunctura

  Alte sectiuni
  Medicina naturista
  Plante medicinale
  Lista plante medicinale
  Cura de purificare
  Terapia cu argila
  Aromoterapia
  Plante terapeutice
  Apiterapie
  Naturoterapia
  Fitoterapia
  Hidroterapia
  Acupunctura
  Aloe vera
  Toxicologie

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile