eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Acupunctura

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » acupunctura

Protocolul agressive energy drain (aed) - utilizarea aed in acupunctura


Protocolul agressive energy drain (aed) - utilizarea aed in acupunctura

Protocolul Agressive Energy Drain (AED)

1.                 Utilizarea AED in Acupunctura

N

otiunea de Agressive Energy (AE) este descrisa ca energie poluata sau contaminata[1],[2]

,[3], sau ca energie malefica sau nesanatoasa[4]. Folosirea protocolului AED in acupunctura se face in general in stilul constitutional al celor Cinci Elemente. AE este unul din blocajele ce trebuiesc eliminate (sau absenta lor confirmata) inainte ca tratamentul la nivel constitutional sa inceapa.

Manifestarile prezentei AE in mod clasic sunt instabilitate emotionala, disperare, depresie sau stari emotionale fluctuante[5]. Incidenta AE ca atare este destul de redusa (1% din pacienti) , iar aceste manifestari sunt doar unele dintr-o multitudine vasta. Cu toate astea, procedura de eliminare a AE AED este una benefica aproape tuturor oamenilor intr-o masura sau alta. Aceasta se intampla probabil datorita protocolului de tratament prin care se interconecteaza organele Yin ale tuturor celor Cinci Elemente, permitandu-se astfel echilibrarea lor reciproca.[6]

Din punct de vedere clinic, exista anumite semne ca AE a fost gasita prezenta sau nu. In momentul inteparii punctelor de acupunctura, in jurul acului se poate forma un eritem. Daca acest lucru se intampla se introduc ace-control in non-puncte de acupunctura adiacente celor cu eritem. Daca in punctele control nu a aparut eritem, sau daca acesta este mai mic decat cel din punctele reale, se poate concluziona prezenta AE in sistemul pacientului.

Alt criteriu, chiar mai important decat acesta este pulsul si datele ce pot fi obtinute de pe urma analizei lui. Daca pulsul are o alta calitate, sau daca exista imbunatatiri semnificative de orice fel pe puls dupa efectuare AED, se poate concluziona ca AE a fost prezenta.

De asemenea, prezenta si drenajul consecvent al AE pot fi evidentiate de orice fel de reactie clinica sugestiva pentru o imbunatatire ( sectiunea VII.B.8Factorii Traditionali de Diagnostic in Acupunctura p.47).

2.                 Protocolul Clinic de Efectuare a AED

Se folosesc cinci puncte bilaterale in total zece ace inserate. Punctele sunt asa-numitele puncte shu de pe spate, corespunzatoare celor cinci organe Yin[7]. Aceste puncte se afla la nivel intervertebral in ordine:

1.     T3/T4 punctul de corespondenta al Plamanilor[8]

2.     T4/T5 punctul de corespondenta al Pericardului

3.     T9/T10 punctul de corespondenta al Ficatului

4.     T11/T12 punctul de corespondenta al Splinei

5.     L2/L3 punctul de corespondenta al Rinichilor

Text Box: ura 40. Protocolul AED - cele cinci puncte incercuite si liniile de ghidaj pentru alegerea punctelor controlAE drain si sham points.jpgLa aceste nivele distanta de linia mediana corespunzatoare proceselor spinoase ale coloanei vertebrale este de doua Unitiati Anatomice Chinezesti (Tzun)[9]. Exceptie face ultimul punct la nivelul L2/L3 care se afla la 2,5 Tsun lateral de lini mediana.

Acele de acupunctura se recomanda a fi de unica folosinta. Diametrul folosit este mic: 0,18-0,20 mm, de preferinta cu tub de insertie auxiliar, pentru usurinta insertiei. Acele se introduc in piele 1-3 mm si se lasa pe loc aproximativ 5 minute. In acest timp se urmareste aparitia eritemului. In cazul in care aceste apare, se introduc ace-control in non-puncte de acupunctura la nivelul aproximativ al punctelor cu eritem. Exemple de astfel de puncte se gasesc la intersectia unei linii verticale care trece la 2 cm lateral de marginea mediala a scapulei cu o linie care trece orizontal in dreptul punctului de acupunctura cu eritem.

In cazul in care mai multe sau toate punctele au eritem, se vor alege doar 3 puncte-control inserate la nivelul gruparii T3-T5, T9-l2 si respectiv L2-L3, sau ale carei puncte prezinta eritem, acestea considerandu-se suficiente pentru a evalua sensibilitatea si iritarea pielii ca si cauza principala a aparitiei eritemului.

Din momentul introducerii acelor-control acele se pastreaza in loc pana cand a avut loc o diminuare semnificativa a eritemului (injumatatirea dimensiunilor sau mai mult), sau aproximativ 15 minute in cazul in care prima nu apare mai repede. In cazul in care nu apare nici un fel de eritem, acele se pastreaza pe loc 5-l0 minute.[1] (Lavier, 1966)

[2] (Worsley, Traditional Acupuncture; Traditional Diagnosis, 1990)

[3] (Hicks, Hicks, & Mole, 2004-2005)

[4] (Flaws, 1989)

[5] (Hicks, Hicks, & Mole, 2004-2005)

[6] (Markham, 2000)

[7] Nu se foloseste punctul shu corespondent inimii decat in cazul in care se concluzioneaza ca Pericardul a fost afectat de AE caz in care acesta prezinta eritemul specific de AE

[8] Organele scrise cu majuscula nu se refera la organul anatomic ci la meridianulrespectiv

[9] Unitatea Anatomica Chinezeasca sau Tsun aproximativ o latime de police al pacientului (la nivelul cel mai gros)Galerie de imagini si poze medicale: acupunctura


imagine cu acupuncturaimagine cu acupunctura imagini acupuncturaimagini/poza acupunctura


Alte materiale medicale despre: Acupunctura

- Ce argila folosim Se vor folosi numai argilele naturale sub forma de bulgarasi uscati la soare si sfaramati, argila pudra (micronizata) sau presat [...]
Argila, roca sedimentara alcatuita dintr-un amestec complex de silicati si din fragmente de cuart, mica etc. are un loc special in terapeutica. Acest [...]
- Ce argila folosim Se vor folosi numai argilele naturale sub forma de bulgarasi uscati la soare si sfaramati, argila pudra (micronizata) sau presat [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre acupunctura

  Alte sectiuni
  Medicina naturista
  Plante medicinale
  Lista plante medicinale
  Cura de purificare
  Terapia cu argila
  Aromoterapia
  Plante terapeutice
  Apiterapie
  Naturoterapia
  Fitoterapia
  Hidroterapia
  Acupunctura
  Aloe vera
  Toxicologie

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile