eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Vaccinarile

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » vaccinarile

Vaccinarea antirujeolica - vaccinarea antihepatita b

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Vaccinarea antirujeolica - vaccinarea antihepatita b
Este o ccinare mai recent introdusa in tara noastra (aproximativ din 1978). Vaccinul imunizeaza sugarii si copii mici fata de rujeola, o boala infecto-contagioasa greu suportata de acestia si urmata de complicatii grave.

Vaccinarea se practica la sugarii care au implinit rsta de 9 luni, in doua campanii pe an (septembrie si februarie); consta in injectarea ccinului subcutanat in bratul stang.
Contraindicatii: boli febrile, boli diareice, encefalopatii, rujeola in antecedente, confirmata de medic si trecuta in fisa copilului.
Reactiile postccinale apar tardiv intre a 10 - 14-a zi de la ccinare si se manifesta cu febra, 39 C eruptie in jurul gatului sau pe torace. Aceasta reactie este foarte rara si imita o rujeola (mitigata).

Febra postccinala se combate cu o jumatate de leta de aspirina.

Vaccinarea antihepatita B

Vaccinarea mult asteptata si introdusa la noi in tara abia din iulie 1992, imunizeaza sugarul fata de hepatita virala cu virus B.
Prima doza se injecteaza in maternitate, a 4-a zi dupa nastere, in coapsa dreapta, indiferent de greutatea sugarului.
A doua doza se administreaza in aceleasi conditii la sugarul de 2 luni
A treia doza se administreaza la 11 luni.


Nu prezinta reactii adverse.

Contraindicatiile sunt temporare si comune cu restul ccinarilor.Intre toate aceste ccinari prezentate, interlul de administrare minim este de 30 zile
Despre importanta acestor ccinari nu este cazul sa mai amintim, and in vedere gravitatea bolilor fata de care creaza imunitate.

Reteaua medicala de pediatrie din tara noastra se ocupa intens de aceasta problema instruind parintii, chemandu-i la ccin, in timp optim.
Si totusi, in activitatea noastra zilnica ne izbim de refuzul parintilor de a prezenta copin la ccinare, chiar daca sunt atentionati ca astfel ii expun la cel mai grave imbolnaviri.
Menirea noastra este, in continuare, de a explica parintilor importanta acestor ccinari si pericolul la care sunt expusi sugarii neccinati!Alte materiale medicale despre: vaccinarile
Vaccinul cu virus viu, atenuat (Sabin) este administrat oral (pe gura) la toti copiii (in Statele Unite incepand de la 2 luni de viata). Acest [...]
Vaccinul cu virus viu, atenuat (Sabin) este administrat oral (pe gura) la toti copiii (in Statele Unite incepand de la 2 luni de viata). Acest [...]
Vaccinurile pentru prevenirea aparitiei acestor trei boli infectioasc sunt combinate impreuna intr-un trivaccin care se administreaza in trei etape la [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre vaccinarile

Alte sectiuni


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile