eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Vaccinul variolic

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » vaccinarile » vaccinul variolic

Reactii postvaccinale

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

in cazul utilizarii unei tehnici care produce un traumatism minim, dupa 35 zile de la ccinare apare o papula care se transforma catre a 7-aa 8-a zi intr-o cula de 56 mm diametru. Vezicula se transforma in pustula, care atinge diametrul maxim intre a 8-a si a 10-a zi (6,59,5 mm), dupa care se formeaza o crusta care se desprinde intre a 14-a si a 2l-a zi, lasind o cicatrice.In general, primoccinarea a reusit cind se produce o cula jen-ncriana tipica dupa 7 zile de la inoculare.
Folosirea unui ccin cu un titru relativ scazut determina formarea de anticorpi si rezistenta cutanata, dar exista o intirziere in inceputul formarii pustulelor , o rezistenta a pielii si a bolii ccinale .
O reccinare este reusita cind dupa 68 zile de la inoculare se constata o leziune culara sau pustuloasa, o zona de induratic neta si palpabila sau de congestie care inconjura o leziune centrala, care poate fi un ulcer sau o escara.
Aceste reactii vor fi socotite majore, iar toate celelalte, echivoce .In timp ce reactia majora traduce multiplicarea virusului, reactia echivoca se poate datora existentei unei imunitati capabile sa impiedice multiplicarea virusului, putind sa traduca existenta unei reactii alergice sau o tehnica de ccinare defectuoasa.
Vaccinarea primara confera nu numai imunitate fata de riola, dar lasa si o stare de hipersensibilitate fata de proteina ccinala. Din aceasta cauza, reccinarea este urmata de o secventa diferita a reactiei postccinale.
Reactiile postccinale in reccinare sint de cele mai multe ori modificate. Se disting trei modalitati:

1. reactii de tipul celor intilnitc dupa ccinarea primara (cula de tip primar, cu efect maxim catre a 9-aa 10-a zi si o cicatrice mai superficiala decit cea care rezulta in urma unei ccinari primare:
2. reactii precoce, in care se constata o roseata din prima zi si pina in a 3-a, urmata de un nodul care nu ajunge in stadiul de pustula. dar cu posibilitatea formarii unei cruste care poate dura 23 sapta-rnini. Reactia alergica este identica cu cea intilnita cind ccinarea se efectueaza cu ccin inactit sau neinfectios (6). Absenta reactiei majore nu inseamna ca nu se formeaza anticorpi. Asa-zisele reactii imediate sint insotite de formarea anticorpilor (8) ;
3. reactii accelerate, in care toate simptomelc bolii ccinale apar mai devreme si se desfasoara mai rapid.
Este de la sine inteles ca se pot nota si reactii negative, in care caz se reccineaza dupa alte 7 zile .

Individul in prealabil ccinat, care a pierdut starea de imunitate,
dezvolta o reactie alergica cuplata inca cu multiplicarea virusului si care se manifesta printr-o roscata a carei intensitate maxima se intilneste dupa a 4-a zi de la reccinare (7). Timpul de aparitie a rosetii maxime este in relatie inversa cu gradul de imunitate. Cind se produce in a 8-a zi de la ccinare sau mai tirziu, se presupune ca imunitatea se pierduse, iar reactia este interpretata ca "ccina primara".
Hipersensibilitatea ccinala confera o rezistenta infectiei dermiec. astfel incit un ccin bun, aplicat printr-o tehnica deficienta, poate sa nu dea rezultate la reccinare.



Alte materiale medicale despre: vaccinul variolic

Primele cercetari experimentale de cultivare a virusului vaccinai in vitro au fost efectuate in 1913 . Ulterior o serie de cercetari au confirmat pos [...]
Rezultatele bune obtinute in urma vaccinarii antivariolice sint lezate insa de posibilitatea rara a aparitiei encefalitei postvaccinale. loate precaut [...]
Pina nu de mult se considera ca vaccinarea oferea totdeauna o imunizare pe viata si ca vaccinatii au o mare superioritate fata de nev accinati. in ce [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre vaccinul variolic

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile