eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Rubeola

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Rubeola


Este o boala infectocontagioasa data de un rus. Apare la copin mai mari si la adulti si se caracterizeaza prin eruptie generalizata la fel ca si in rujeola, dar cu o stare generala mai putin alterata si cu prezenta micropoliadenopatiei generalizate (marirea ganglionilor in special occipitali, cercali, axilari, inghinali).
Debutul este mai lent, cu subfibrilitati, aparitia ganglionilor, si eruptia generalizata, marunta, rosiatica, in profunzimea pielii fara mancarime.
Se deosebeste de scarlatina prin faptul ca eruptia apare si pe fata, iar catatea bucala nu are modificarile descrise la scarlatina (enantem scarmatimiform). Concomitent cu eruptia apar ganglionii mariti bilateral.

Boala este usor suportata de copil Aceasta necesita izolare 8-l0 zile la domiciliu boala, fiind usor transmisibila.


Transmiterea bolii se face numai pe cale aeriana.

Complicatiile sunt foarte rare dar pericolul cel mai mare este pentru femeia grada (in primele trei luni de sarcina si care nu a facut boala in copilarie).
Grada cu boala de rubeola sau in contact cu un bolnav de rubeola poate sa nasca un copil malformat, la inima, ochi, sistemul nervos central. Daca nu se poate intrerupe sarcina, se va administra Gamaglobulina 2 fiole pentru a proteja grada. De aceea este bine ca fetitele sa faca aceasta boala in copilarie.
Tratamentul este igieno-dietetic: regim lacto-fainos vegetarian. Se vor administra antitermice (Aspirina, Paracetamol, pentru combaterea febrei, antitusive, sedative, tamine).


Galerie de imagini si poze medicale: rubeola


imagine cu rubeolaimagine cu rubeola imagini rubeolaimagini/poza rubeola


Alte materiale medicale despre: bolile copilariei
Rujeola. Agentul cauzal este un paramixovirus ARN. Modul de raspandire: prin picaturi Fllige. Incubatie: 7-21 de zile. Boala este inf [...]
Eruptia din rubeola este foarte asemanatoare cu cea dintr-un caz de rujeola (pojar) mai putin sever, dar cele doua boli constituie entitati s [...]
Definitie Boala infectioasa si contagioasa specific umana data de virusul rubeolic. caracterizata printr-o evolutie autolimitanta cu adenopatii carac [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile copilariei

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile