eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile aparatului cardio vascular la copii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile aparatului cardio vascular la copii

Flutter-ul atrial

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements

Este de fapt tot o tahicardie paroxistica supraventriculara ale carei impulsuri atriale, cu frecventa foarte ridicata, pina la 300 pe minut si chiar peste, sint reduse la nivcliu" ventriculului la 2 : 1 ; 3 : 1 sau 4:1, printr-un fenomen de bloc functional.
Flutter-ul atrial, denumit si tahisistolia atriala, este o tulburare cu ritm regulat. Contractiile atriale foarte rapide, ncputind fi transmise atit de repede spre ventricul de catre nodului atrio-ventricular, decit a doua, a treia sau a patra pulsatie atriala, fac ca alura ventriculara sa se reduca la 120•180 pulsatii pe minut.
Pulsul este regulat si prezinta un caracter fix, nefiind astfel influentat de eforturile la care este supus copilul.
Cauzele sale sint de cele mai multe ori de natura organica, aparind in cursul unor cardiopatii, mai ales in stenoza mitrala. De asemenea el poate complica o miocardita grabind si agravind insuficienta cardiaca, precum si unele interventii chirurgicale paleative sau corective intraatriale.
Uneori mai poate sa apara in evolutia unor boli inl'eclioase.
Se descrie si o forrai congenitala eu evolutie rapid fatala.

Este rar intilnit insa in cursul copilariei si atunci in perioada de sugar mic.
Examenele electrocardiografice pun in evidenta unele modificari ale undei P, care poate imbraca aspectul dintilor de fierastrau, indeosebi in conducerea V,, precum si reducerea complexelor numarului QRS in raport de gradul blocului.
Tratamentul se adreseaza medicatiei digi-talice, mai ales daca se obtine un raspuns rapid ventricular. Digitalizarea induce obisnuit un ritm sinusal normal, uneori insa ea poate determina o crestere a blocului atrio-ventricular sau sa transforme flutter-ul intr-o fibrilatie atriala, care, daca persista, beneficia de tratamentul cu sulfat de chinidina si chiar defibrilarea electrica.Alte materiale medicale despre: bolile aparatului cardio vascular la copii


loading...


Una dintre tulburarile de ritm cele mai spectaculoase este fibrilatia atriala. Se manifesta prin batai rapide si neregulate, care sunt astfel p [...]
Este o tulburare de excitabilitate cu ritm, ai carei stimuli atriali sint foarte frecventi, in jur de 400 pe minut, ce dau nastere unor contract [...]
Sint cuprinse in acest grup alterarile frecventei, ritmului si conducerii cardiace intil-nite la copil. Datorita proprietatilor lui fundamentale, mio [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile aparatului cardio vascular la copii

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  loading...

  Vezi toate intrebarile