eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli gastrointestinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » boli gastrointestinale

Bolile esofagului


Bolile esofagului
DISFAGIA
OROFARINGIANA Dificultate in initierea deglutitiei: alimentul se opreste la nivelul incizurii suprastemale; regurgilatie nasofaringiana: aspiratie. A nu se confunda cu globus-ul. senzatia permanenta de nod in git.
Numai la solideCarcinom. se aberante, membrana congenitala (sindromul Plummer-Vinson), osteofite cervicale.
Solide si lichide Baraj cricofaringian (sfincter esofagian superior hiperton sau hipoton), divertieul Zcnker, miastenia gravis, miopatic steroidiana, hiper-tiroidism. hipoliroidism, distrofic miotonica, scleroza laterala amiotrofica, scleroza in placi, parkinsonism, accident scular cerebral, paralizie bulbara sau pseudobulbara.
ESOFAGIANA Alimentul se opreste in regiunea sternala medie sau inferioara (disfagia esle adesea iradiata spre incizura suprasternala); odinofagie (durere la deglutitie): regurgilatie: aspiratie.
Initial numai solide Intermitent: inel esofagian inferior (Schatzki). Progresiv: strictura peptica (cu pirozis). carcinom (Iara pirozis), strictura caustica.
Solide si lichide Intermitent: spasm esofagian difuz (cu dureri toracice). Progresiv: sclerodermie (cu pirozis), acalazic (fara pirozis).DURERI TORACICE NONCARDIACE
Responsabile de pina la 30% din cazurile care se prezinta pentru angina pectorala arterele coronare sinl normale angiografic. Adeseori, anamneza si examenul fizic nu pot diferentia durerea toracica de origine cardiaca de cea noncardiaca.
CAUZE Reflux esofagian, tulburari ale motilitatii esofagicne, boala ulceroasa, litiaza biliara, boli psihice (anxietate, atacuri de panica, depresii). Se vor avea in vedere si angina microsculara, prolapsul de l mitrala. Asociate sindromului de colon iriil.
EVALUARE Se incerca un tratament antireflux (de cx. omeprazol); daca nu raspunde, testare ambulatorie a pH-ului luminai: daca esle negati, se recomanda manomelria esofagiana ( mai jos). Eluare psihiatrica in cazuri selectionate.
Alte materiale medicale despre: boli gastrointestinale
Se depun eforturi intense pentru cunoasterea, prevenirea si tratamentul bolilor alergice care s-au extins amenintator. Termenul de alergie a fost pro [...]
Florile de galbenele au actiune calmanta si cicatrizanta pentru aceste afectiuni. Ceaiul se prepara din plante enflorescente, 2 lingurite la o [...]
Arteritele constituie grupul cel mai important al bolilor arterelor periferice, dintre ele frecventa cea mai mare o au arteriopatia aterosclerotica, d [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli gastrointestinale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile