eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli ale tesutului conjunctiv

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » boli ale tesutului conjunctiv

Herpesul


Herpesul
Foarte multi parinti au inceput sa se teama de aceasta boala datorita "publicitatii" facuta in ziare si reviste. Herpesul este cauzat de un virus raspandit pe tot globul, care probabil a existat de mii de ani si nu este mai periculos sau mai contagios decat alte boli virale.
Exista doua tipuri de herpes. Tipul 1 provoaca leziuni in jurul gurii si nu se transmite sexual. De obicei, provoaca o afectiune foarte neplacuta la copin mici, caracterizata de cate zile de febra ridicata urmate de aparitia unei gingivostomatite (cu ulceratii bucale asemanatoare aftclor, foarte dureroase). Copin mai mari fac uneori herpes recidint (cu cule si ulceratii la coltul buzelor) la fel ca adultii, datorate tot tipului 1 de virus hepatic.
Tipul 2 de virus herpetic provoaca afectiuni in zona organelor genitale externe si se transmite pe cale sexuala. Apar cule mici care se pot sparge, lasand in urma ulceratii foarte dureroase. Aceasta afectiune este cea care a fost atat de mult discutata in ziare si reviste, provocand ingrijorare.
Spalarea cu apa si sapun distruge virusul herpetic. Asadar, parintii si persoanele care ingrijesc copilul, afectati de oricare dintre cele 2 tipuri de virus herpetic, daca se spala pe maini cu apa si sapun dupa ce au atins zonele cu ulceratii si cule nu vor transmite copilului virusul. Adultul (sau copilul) afectat de tipul 1 de virus herpetic nu trebuie sa sarute alta persoana pana ce ulceratiile nu sunt vindecate.
Daca faceti griji din cauza povestilor citite in ziare sau auzite de la prieteni ori televizor, discutati cu medicul, care poate lamuri.Alte materiale medicale despre: boli ale tesutului conjunctiv

SIMPTOME a amorteli, intepaturi sau arsuri ale organelor genitale. a senzatie de arsura la urinare sau in timpul actului sexual. a urinare [...]
Herpesul este o dermatoza caracterizata printr-o eruptie acuta de vezicule grupate in buchet, provocata de un virus. Prima inoculare o constitu [...]
Herpesul este o dermatoza caracterizata printr-o eruptie acuta de vezicule grupate in buchet, provocata de un virus. Prima inoculare o constitu [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli ale tesutului conjunctiv

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile