eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alimentatia copilului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » alimentatia copilului

Sterilizarea biberonului


Sterilizarea biberonului


Parerile medicilor difera in privinta necesitatii sterilizarii. Totusi, majoritatea fiind inca in favoarea ei, va prezentam modul in care se face aceasta:
Se recomanda sa se practice sterilizarea pana cand bebelusul incepe sa duca la gura tot ce gaseste sau pana cand incepeti sa-l hraniti cu lingurita. Pentru mai multa siguranta puteti face sterilizarea pana cand bebelusul implineste 6 luni.
Curatati cu grija biberonul si tetina (suzeta) sa deoarece bebelusul este foarte sensibil la microbi. In acest scop, scoateti tetina (suzeta) din inelul sau, si din corpul biberonului, si curatati cu foarte mare grija cele 3 parti, inainte de a le steriliza, cu apa cu sapun (detergent de vase) si cu o perie pentru curatat sticlele.
Cu toate acestea, daca dispuneti de o masina de spalat vase nu este necesar sa efectuati sterilizarea. Toate partile componente ale biberonului pot fi puse in masina de spalat vase, si temperatura este suficient de ridicata pentru a steriliza totul.
Aveti la dispozitie mai multe modalitati de sterilizare mai mult sau mai putin avantajoase.
Sterilizarea la rece:
Consta in asezarea celor 3 parti ale biberonului intr-un recipient plin cu apa

in care se adauga o solutie pe baza de clor (pastile sau lichid), si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Este modalitatea de sterilizare cea mai lunga si se degaja un miros destul de puternic de clor, care persista, dar care nu este periculos pentru copil. Este modalitatea de sterilizare cea mai simpla atunci cand va deplasati.
Sterilizarea la cald:
Se fierb componentele biberonului intr-o oala cu capac (sau intr-un sterilizator prevazut pentru a functiona pe foc) cel putin 25 de minute. Calcarul nu este periculos pentru bebelusi.
Sterilizarea electrica:
Are loc intr-un aparat special conceput, in 10-l5 minute. Este suficient sa asezati componentele biberonului, sa puneti un pic de apa si sa apasati pe un buton. Unele aparate folosesc si fierberea cu vapori.
Sterilizarea in cuptorul cu microunde:
Dintre toate modalitatile de sterilizare este cea mai rapida. Intr-un recipient echipat in acest scop, se poate steriliza tot ce ai nevoie, in 10 minute, prin transformarea apei in vapori.




Alte materiale medicale despre: alimentatia copilului

Copiii pot fi slabi dintr-o multitudine de cauze. Unii copii par a fi slabi din naştere, alţii moştenesc pe unele rude. Uneori sunt copii cărora [...]
Poate fi o problemă serioasă, chiar înainte de împlinirea vârstei de 1 an. Se ajunge la ca deoarece copilul nu mai este aşa de flămând, în sc [...]
Până acum v-ara arătat că pentru un copil care de obicei doarme 3-4 ore între mese, dacă se trezeşte uneori la 2-2,5 orc de la ultima masă şi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre alimentatia copilului

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile