eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Diversificarea

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » alimentatia copilului » diversificarea

Concluzii privind alimentatia diversificata

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Concluzii privind alimentatia diversificata
- Recomandarile sunt strict orientative, ele necesitand adaptare la fiecare copil in functie de apetit si de toleranta digesti.
- Diversificarea nu incepe precoce (sub 3 luni), dar nici tardiv (peste 5-6 luni).
Consideram perioada optima de diversificare rsta de 4 luni.
- Introducerea alimentelor se face progresiv fara a forta sugarul


- Alimentele vor fi introduse cu lingurita.

- Alimentul nou se introduce la inceputul mesei, continuand cu alimentele obisnuite. - Autoalimentarea cu manuta este posibila dupa 8-9 luni si trebuie incurajata. Abia dupa 12 luni sugarul poate folosi cana singur, iar dupa 14 luni, lingurita. Chiar daca se murdareste, nu-l certati, el capata incredere in sine.
- Regimul alimentar fi riat, alimentele proaspete mixate pana la 8-9 luni, apoi servite in bucatele mai mari pentru dezvoltarea masticatiei.
- Setea sugarului se satisface cu apa fiarta si racita, ceai, zeama de compot, suc de fructe, sirop de zahar.

- Nu se introduc doua alimente concomitent.
La primele semne de intoleranta (rsaturi, diaree), se suprima alimentul nou si se reia mai tarziu. Diversificarea se face numai cand sugarul este sanatos. Daca sugarul refuza un aliment, se astepta o perioada, apoi se incearca reintroducerea lui.
Piurcul de legume se da amestecat cu supa sau se servi la . inceput piurcul si apoi supa, pentru a nu creea o stare de satietate. Astfel sugarul ar pierde partea cea mai importanta a mesei.

- Nu obligati sugarul sa manance daca nu-i face placere. Tatonati gusturile si lasati-l sa-si manifeste personalitatea.
Alimentatia diversificata nu presupune intarcarea sugarului. El fi pus la san dupa fiecare masa, de preferinta dimineata si seara.
Alte materiale medicale despre: diversificarea
XENOBIOTICELE, SUBSTANTE STRAINE DE ORGANISMUL UMAN Intre mediul inconjurator, cu substantele si elementele lui provenite din sol, aer si ap [...]
Alimentatia cu continut crescut de sare creste presiunea arteriala si riscul pentru accident vascular cerebral. in timp ce alimentatia bogata in potas [...]
De secole, in fata tuturor bolilor, printre primele \"gesturi\" de terapie au fost cele din domeniul alimentar in care recomandarile cele mai simpl [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre diversificarea

Alte sectiuni


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile