eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Nevralgia intercostala


Nevralgia intercostala
Este o nealgie simptomatica ce se resimte, de regula, pe traiectul unui singur nerv intercostal si survine, cel mai frecvent, dupa afectiuni pulmonare sau pleurale ori dupa un herpes zoster intercostal .

Tratamentul reflexogen va urmari tratarea afectiunilor ce au declansat nealgia si imbunatatirea circulatiei sangvine in zona toracala respectiva. Zona reflexa pentru torace se gaseste deasupra piciorului, in zona sanului si in jurul acestei zone. Toracele drept are zona reflexa pe piciorul drept si toracele stang pe piciorul stang.


Schema de masaj

a zona reflexa pulmonara - 5 minute;


a zona reflexa torace - 10 minute;

a zona glande limfatice (torace) - 5 minute.
Masajul se face 1-2 ori/zi, timp de 5-7 zile, apoi se vor face 1-2 sedinte/saptamana inca 2-4 saptamani. Tratamentele naturisteIndicate in nealgia de trigemen pot fi aplicate si in cadrul nealgiei intercostale.


Galerie de imagini si poze medicale: nevralgia


imagine cu nevralgiaimagine cu nevralgia
imagini nevralgiaimagini/poza nevralgia


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie • Nevralgia sciatica
Este un sindrom dureros pe traiectul si in teritoriul de distributie al nervului sciatic. Durerea apare, de obicei, brusc, dupa un efort fizic ( [...]
Este o tulburare functionala a inimii, fara leziuni organice aparente. Semne clinice: dureri precordiale, palpitatii, senzatii de sufocare, astenie, o [...]
Sunt afectiuni inflamatorii ale mucoasei bucale ce se manifesta prin: mucoasa rosie, ulceratii sau gangrene, uneori adenopatie submaxi-lara, depozite [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu reflexoterapie

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile