eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Afectiuni orl

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » oto-rino-laringologie » afectiuni orl

Laringita flegmonoasa

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Laringita flegmonoasa
Reprezinta stadiul de supuratie a infiltratului septic seros din laringita edemaloasa septica.
Se manifesta sub doua forme anatomoclinice : flegmonul laringian (supuratia difuza a tesutului ondo- si peri laringian) si abcesul laringian (supura|ia localizata la diferite segmente sau parti componente ale laringelui).


a) Flegmonul laringian

Practic, supuratia difuza a laringelui este rara. Simptomcle flegmoimlui laringian. asemanatoare cu cele din laringita ede-matoasa septica, sini mult mai accentuate.
Starea generala alterata grav este dominata de sindromul septic si tulburarile respiratorii. Dislagia intensa, CIte o dala absoluta, este insotita de otalgii reflexe. Disfonia marcata si fonalia extrem de dureroasa sint insotite de tulburari respiratorii care pot merge piua la asfixie, l.a inspectie, regiunea laringiana externa apare tumefiata, infiltrata. I'alparea este extrem de dureroasa. Exista adenopatio Cervicala bilaterala.
Examenul laringoscopic, practicat cu prudenta din cauza pericolului de spasm si asfixie, arata zonele de supuratie de la nivelul vestibulului laringian. Zonele galbui ale focarelor de colectie contrasteaza cu edemul rosu al mucoasei, asemanator celui din laringita edematoasa septica.
Diagnosticul diferential cu laringita edematosa septica este dificil in perioada de inceput. in perioada de stare, diagnosticul diferential se face cu erizipelul faringo-laiingian (cazuri foarte-rarc).
Complicatiile de temut sint spasmul si asfixia. Bronhopneu-monia si snpuratiile pulmonare prin aspirarea puroiului in cazurile abcedate agraveaza prognosticul.
Elujia spre perieondrita. celulita cervicala si mediastmala, tromboflebita jugularei si septicemie sint complicatii rare in epoca antibioticelor.
b) Abcesele laringiene

Abcesul epiglolci (epiglolita flegmonoasa reprezinta infectia localizata in tesutul celular lax de pe fata linguala a epi-glotoi.
Simptomatologia cpiglotilei flegmonoase se caracterizeaza prin dureri vii la deglulitie, senzatie de corp strain hipofarin-gian si disfagie accentuata. Bolnavul nu prezinta tulburari respiratorii. La examenul mpofaringelui cu oglinda laringiana observam epiglota mult tumefiata, de aspect aproape rotund, cu suprafata neteda. Elutia abcesului epiglolei se face catre abce-dare spontana. Complicatia de temut ce poate surveni in cursul epiglotitei flegmonoase este flegmonul laringian.
Abcesul aritenoidian reprezinta o complicatie a infectiei gripale.
Supuratia se localizeaza pe fata anterioara a cartilajului aritenoid, producand o durere vie la nivelul laringelui si o otal-gie reflexa foarte intensa, de parlea bolnava. Disfagia este foarte accentuata. 1.-a examenul laringoscopic se observa aritenoidul afectat tumefiat, rosu. cu mobilitatea redusa. Evacuarea de obicei spontana produce remisiunea fenomenelor locale.
Abcesul retrocricoidian apare secundar unei oondrite crico-idiene. Se manifesta prin stare generala alterata, dureri violente, exacerbate de apasare la nivelul cartilajului ericoid si dis-pnee. I.a examenul laringoscopic se observa edemul fetei posterioare a cricoidului, edem ce cuprinde si arilenoizii. micso-rindu-le mobilitatea. Bolnavul are o ce guturala, fonatia fiind dureroasa.


Galerie de imagini si poze medicale: laringita


imagine cu laringitaimagine cu laringita imagini laringitaimagini/poza laringita


Alte materiale medicale despre: afectiuni orl
Se fac de obicei inhalatii si bai cu uleiuri eterice cu efect antiimfiamator, cum sunt cele de Benzoe, Cimbru, Lavanda si/sau Santal. V si Amig [...]
este inflamarea laringelui. Laringita simpla poate fi acuta sau cronica. Laringita acuta este provocata de frig, de un efort vocal prin inhal [...]
Reprezinta primul stadiu de inflamatie supuraliva acuta la nivelul laringelui. Inflamatia acuta a mucoasei laringiene se insoteste de infiltr [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre afectiuni orl

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile