eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Sambuccus nigra


Socul face parte din familia Caprifoliaceae.
Dozele ponderabile produc o iritare cata-rala si spasmodica a mucoaselor respiratorii superioare (narine si laringe), o iritare renala cu albuminurie si edeme, o stimulare a glandelor sudoripare.
In etnofatria romaneasca, N. Leon, (1903), 5. Liuba si A. Iana (1892) semnaleaza utilizarea socului conform indicatiilor homeopatice.

Dilutia a 4-a centezimala (in pomada si a 3-a decimala) se utilizeaza in coriza uscata, obstructia nazala, catarala, raguseala si la-ringita, mai ales la copin care nu respira decit pe gura si se trezesc frecvent brusc, inainte de miezul noptii, cu o sufocatie spasmodica. Pielea e uscata si arzatoare cind copilul doarme, dar dupa trezire acesta transpira abundent, mai ales la fata.

Pot apare pusee febrile insotite de o tuse uscata si profunda. Adultii sint afectati mai rar si prezinta in plus, mai caracteristic, o raguseala si o laringita cu secretii aderente. Aceeasi dilutie centezimala se utilizeaza in laringita striduloasa, astm, bronsita catarala cu accese sufocante, tuse convulsi, sufocare dupa o raceala, aortita, angina pectorala. De regula, este vorba despre un copil care se trezeste sufocindu-se, cu putin inainte de miezul noptii sau, mai rar, mai tir-ziu.

Parintii il gasesc agitat, temator, transpirat. Nu suporta sa ramina cu capul pe perna, inspira usor, dar nu poate expira. In inspir prezinta raluri, fata si extremitatile se cianozeaza. Aerul rece il agraveaza si bolnavul nu e avid de aer. Uneori, are o tuse sufocanta, erupala, profunda, convulsi. Accesul de sufocare poate urma si unei spaime, unei emotii, suparari sau, la adult, unor excese sexuale. Adultul acuza o compresiune puternica toracica sau cardiaca, ridieindu-so din spate intre umeri.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Usturoiul face parte tot din familia Liliaceae. Administrarea unor doze ponderabile, la om, produce tulburari astenice cronice ale mucoaselor digesti [...]
Sovirful face parte din familia Labiatae.
Dozele ponderabile se utilizeaza in insomniile cu agitatie nervoasa.

Dilutiile a 4-a s [...]
Izma buna face parte din familia Labiatae.
Administrarea repetata de doze ponderabile provoaca iritarea mucoasei respiratorii si, mai discret, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile