eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Prunus spinosa


Porumbarul face parte din familia Rosaceae. V. Butura, in 1936, comunica faptul ca in Ardeal, decoctul de radacina se tinea in gura pentru combaterea durerilor de dinti. Etnoiatrie homeopatica.

Administrarea de doze ponderabile proaca nevralgii si crampe, mai ales la ochi, ca si cord. in afectiunile respective, remediul e folosit si etnoiatrie, desi homeopatia culta nu cunoaste utilizarea remediului decit in nevralgii oculare, faciale si dentare (dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a) si in unele afectiuni urinare : crampe cale disurie nerasa sau a prostaticilor, edeme gambiene cu oligurie (de la dilutia a 3-a decimala la a 4-a centezimala).

Nevralgiile faciale etc. au urmatoarele caractere : senzatia de proiectare in afara, agravare la atingere, la aplecare si noaptea ; ameliorare mineind. Durerea declanseaza senzatia de inspiratie incompleta. Uneori, apar dureri care merg din dreapta fruntii spre zona occipitala. in nevralgiile dentare, durerea e agravata mineind cald si ameliorata stringind din dinti. Remediul e activ si in zona Zoster oftalmica, si nevralgie faciala dreapta.
In privinta bolnavilor urinari, acestia prezinta ; mictiuni presante, dar dificile, cu gifiiala si durere ; alteori, e rba de oligu-rici cu edeme gambiere si tendinta la ana-sarca, cu mictiuni dificile si lente.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Vioreaua sau toporasul face parte din familia Violaceae.

Administrarea de doze ponderabile produce iritarea dureroasa a trigemenului si [...]
Trifoistea de balta sau pluminarea face parte din familia Gentianaceae.
Administrarea de doze ponderabile are urmatoarele efecte : congestie ce [...]
Planta originara din Brazilia, care face parte din familia Rubiaceae.
in doze ponderabile este vomitiv, expec-torant, hemostatic, sedativ al ta [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile