eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Lactuca


Salata face parte clin familia Compositae.
Administrarea repetata de doze ponderabile provoaca o depresie generala a sistemului nervos cu spasme (tuse) si crize de excitatie, iradiere in tubul digestiv, cu greata, voma si diaree, midriaza si tulburari de vedere, cresterea secretiei lactate.
Dilutiile centezimale de la a 4-a la a 7-a se intrebuinteaza in nervozitate cu depresie, confuzie mintala, somnolenta. Bolnavul este, de regula, deprimat, slabit, iriil, melancolic, cu tendinta de a plinge mereu. Depresia sa e fizica Pi psihica.

Retinem si o tendinta la spasme, 1 tremuraturi, mai ales la buze, si nevoia de a se intinde pentru a-si usura impresia de tensiune resimtita in piept. Corpul e rece, dar capul e cald si midriaza e frecventa. Gindeste greu si prezinta intoleranta la frustrare. in aer liber, manifesta o tendinta la delir, crezind ca e foarte usor si poate pluti in aer.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a sint active in nervozitatea cu depresie si spasme, bula isterica, astm, tuse spasmodica (mai ales la copii), tuse convulsi, angina pectorala. Manifestarile spasmodice mai frecvente sint urmatoarele : tuse chintoasa, sufocanta, producind o senzatie de explozie in piept sau in cap, cascat spasmodic foarte frecvent, cu somnolenta si nevoie de a se intinde, sufocare cardiaca trezind bolnavul si fortindu-l sa sara din pat, senzatie de bula urcind din stomac spre laringe, senzatie de constrictie spasmodica la baza toracelui, cu nevoia de a casca si a se intinde pentru a se usura, spasme gastrice usurate de aplecarea inainte.

Aceleasi dilutii se recomanda in flatulenta dureroasa, spasme intestinale sau gastrice, gastro-enterita cu somnolenta si astenie. Colicile se produc dimineata devreme si sint ameliorate de scaun sau de emisia de gaze. Nu lipseste de regula greata. Frecvent, de-fecatia e insotita de somnolenta. Eventual, sialoree.

Tinctura-mama si prima dilutie decimala creste cantitatea de lapte la lauze deprimate, slabite si cu corpul rece, in timp ce dilutia a 4-a centezimala combate galacto-reea la acelasi tip de bolna.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Curpenul de padure, sau luminoasa, face parte din familia Ranunculaceae. Administrarea de doze repetate la omul sanatos produce iritarea mucoaselor [...]
Aralia quinquefolia sau radacina vietii face parte din familia Araliaceae.

In doze alopate, substanta este un tonic si afrodisiac. Admi [...]
Agaricul alb (Polyporus officinalis) este o ciuperca otravitoare din grupa Himenomice-telor. Alcaloidul activ farmacologic este mus-carina. Intoxicati [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile