eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Gratiola officinalis


Avrameasca, sau milosti, sau crestineasca face parte din familia Scrophulariaceae.
In doze ponderabile, Gratiola e ermetic, ca-tartic, diuretic.

Administrarea de doze repetate are ca efecte : inflamarea tubului digestiv cu dureri crampoide la stomac si diaree apoasa expulzata violent, epuizanta, congestie pelvina, uterina, cu excitatie sexuala, congestie cerebrala cu somnolenta.
Dilutiile centezimale a 3-a si a 4-a sint utilizate in diareile de ra, diareile infantile dupa apa rece. Din cortegiul simptomatologic retinem : somnolenta, durere epigas-trica cu senzatie de frig in stomac, voma si vertij, arsura anala.

In dispepsiile cronice si voma bilioasa se administreaza (de preferinta la ora 16) dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a. De regula, e vorba despre o femeie nervoasa, melancolica, cu tendinte pitiatice. Si aici intilnim senzatia ca stomacul e plin cu apa rece. Mai retinem : nevoie psihica de eructatii pentru usurare, care uneori se soldeaza cu voma. in mod obisnuit, apare o cefalee congesti cu vertij, ca fenomene insotitoare.

Daca congestia cefalica domina loul clinic, se evidentiaza in plus : pulsatii temporale, bufee de caldura la cap, cu tulburari de vedere. Cefaleea e agrata de miscare si caldura in camera si ameliorata in aer liber. Bolna frisoneaza intrind intr-o camera calda. Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 7-a rezol anumite congestii uterine cu nimfomanie. Simptomatologie notam : dezgust pentru viata, menstre in ans, abundente, prelungite, uneori insotite de dureri in sinul drept. Excitatia sexuala e intensa, cam tot timpul. Retinem si posibilitatea unor dureri in coapse, agrata dupa mers, tendinta la masturbare. Dilutia a 7-a centezimala da rezultate cind melancolia domina loul clinic de mai sus.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Lacramioara face parte din familia Liliaceae. Administrarea de doze ponderabile produce (in ordinea crescatoare a cantitatilor) disparitia edemelor ca [...]
Pilocarpus jaborandi face parte din familia Cuspariaceae.

Administrarea de doze ponderabile provoaca transpiratii abundente, sialoree, [...]
Face parte din familia Kanunculaceae.
Charette rezuma astfel, dupa Hahne-mann, actiunea dozelor ponderabile de helle-borus : medicament care pr [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile