eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Dermatoze

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » dermatologie » dermatoze

Atrofii congenitale


Atrofii congenitale
Grupeaza afectiuni foarte diferite, unele foarte grave din punct de vedere vital, altele nefiind decit dermatoze inestetice, leziunile imbracand caracter difuz sau regional.
Progeria copilului (Hutchinson-Gilford) sau nanismul tip senil apare in primul an al vietii, cind se constata o incetinire a cresterii staturale si ponderale, caderea parului, iar inspre al doilea an starea dismorfica de tip senil, cu tot tegumentul net atrofie, intins, transparent lasind sa se vada reteaua venoasa. Semnul dominant este disparitia tesutului subcutanat. In a doua copilarie copilul ia aspectul de "mic batrin monstruos", cu distrofii osoase, degete deformate, organe genitale putin dezvoltate, manifestatii cardiovasculare si moarte precoce din cauza unei ateroscleroze generalizate, copii depasind rar virsta de 16 ani.
Acrogeria (Gotlron) este atrofie congenitala a pielii, localizat exclusila miini si picioare, pe fata lor dorsala, cu unghii atrofiate sau deformate, fara tulburari endocrine sau intelectuale.
Progeria adultului (sindrom Werner) este o afectiune eredo-familiala caracterizata printr-o atrofie pseudosclerodermica a tegumentelor si muschilor la care se asociaza cataracta bilaterala si o arteriopatie. Atrofia cutanata si muschiulara predomina la gambe, picioare si fata. Se mai descriu ulceratii localizate mai ales pe maleole, fara tendinta la cicatrizare, calcificari ale tesuturilor moi, ligamentelor, manifestari cardiovasculare mai ales cu arteriopatie a membrelor, diabet. Tratamentul este numai simptomatic.


Poikilodermiile congenitale cuprind;
__ sindrom Rothmund, cu caracter familial constituita din poi-
kilodermie din prima copilarie si cataracta bilaterala precoce ;
poikilodermie Thomson se caracterizeaza prin simptomatologia cutanata a sindromului Rothmund fara cataracta. La leziuni eritemato-edematoase initiale dispuse pe obraji si fese de la nastere, le urmeaza stare poikilodermica localizata exclusipe fata si gat.


Galerie de imagini si poze medicale: atrofii


imagine cu atrofiiimagine cu atrofii imagini atrofiiimagini/poza atrofii


Alte materiale medicale despre: dermatoze
Atrofia senila este un fenomen fiziologic legat de virsta inaintata, caracterizata prin piele subtiata, galbuie, uscata, ridata, cu elastic [...]
1. Trilogia Fallot este constituita din stenoza pulmonara, defect septal inleratrial si hipertrofia ventriculului drept. Din cauza presiunilor mari [...]
Este o cardiopatie congenitala frecvent intilnita, a carei incidenta este estimata intre 1015% din totalul anomaliilor congenitale cardio- [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre dermatoze

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile