eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli ale parului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » dermatologie » boli ale parului

Alopecii congenitale

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Sint malformatii foarte rar Intil-nite, adesea familiale, difuze sau regionale, totale sau partiale, transmise in dominanta regulata sau in recesitate.
Hipotrichoza (agenezie pilara) se transmite In dominanta regulata si se gaseste asociata cu disonichii, keratoza pilara.

Moniietrix, distrofie ereditara, cu transmitere in dominanta, se traduce prin alternari de umflaturi si strangulari ale firelor de par, unde parul se rupe mereu si prin keratoza foliculara, asemanatoare keratozei pilare. Copilul se naste cu par si caderea se produce in urmatoarele 6 saptamini, alopecia fiind definitiva. Este considerata azi o enzimopatie, cu deficit in argininsuccinaza, care are rol in biosinteza keratinei pilare. Tratamentul incearca extract tiroidian, tamina A sintetica si aplicatii zilnice de glicerolat de amidon cu oleum cadini 3•5%, spalaturi cu galbenus de ou.


Alte materiale medicale despre: boli ale parului
1. Trilogia Fallot este constituita din stenoza pulmonara, defect septal inleratrial si hipertrofia ventriculului drept. Din cauza presiunilor mari [...]
Este o cardiopatie congenitala frecvent intilnita, a carei incidenta este estimata intre 10•15% din totalul anomaliilor congenitale cardio- [...]
Sint alopecil care survin in circumstante diferite. Cea mai frecventa este alopecia seboreica sau calvitia precoce intilnita aproape exclusiv la barba [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli ale parului

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile