eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Droguri legale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » drogurile » droguri legale

Tabagismul


Tabagismul este o intoxicare cronica cu nicotina si gudroane, datorata inhalarii fumului de tigara. Este gresita opinia potrivit careia fumatul ar exercita o actiune binefacatoare (de stimulare) asupra activitatii intelectuale, respectiv de reducere a starilor psihice tensionate.
Consumul intens de tutun, direct sau prin inhalare, proaca procese de epuizare fizica si intelectuala, respectiv dereglari grave in organism, nu de putine ori cu consecinte dezastruoase.
Fumatul are consecinte grave asupra tuturor organelor si functiilor corpului uman. Statisticile mondiale arata ca 90-98% dintre bolnavii de cancer pulmonar sunt vechi fumatori. Nicotina, mai ales in combinatie cu alcoolul, farizeaza aparitia bolilor cardio-vasculare, a tuberculozei, a unor boli cronice pulmonare, digestive etc. De asemenea, nicotina deterioreaza activitatea glandelor sexuale, cu slabirea functiei sexuale inclusiv la cei tineri.
Obiceiul de a fuma se formeaza de cele mai multe ori inca dinaintea varstei adulte, printre scolari si tineretul de ambele sexe. Deosebit de grave la tineret sunt tulburarile glandelor endocrine ca urmare a faptului ca substantele toxice din tutun distrug echilibrul hormonal.
Care sunt cauzele care determina copin si tineretul sa inceapa sa fumeze ?
Cea mai hotaratoare influenta o are exemplul familiei. Influenta anturajului din scoala si din afara scolii constituie, de asemenea, un factor important. Curiozitatea si dorinta de a se arata "maturi" sunt factori ce trebuie luati in considerare. Deosebit de importanta este combaterea fumatului la parinti, al caror exemplu il urmeaza copin.


Cine fumeaza si doreste sa se lase de fumat trebuie sa urmeze cateva reguli foarte simple si eficiente:


a renuntarea la fumat se face brusc, silindu-se dinainte o data limita, iar in aceasta perioada (de 2-4 saptamani) cel in cauza va constientiza la fiecare tigara fumata ca de la data nu va mai fuma. Din ziua fixata, "fostul" fumator nu mai fumeaza nici o tigara, indiferent cat de greu ii vine cateva zile. in acest timp:
a va evita persoanele si locurile unde se fumeaza;
a nu se va confesa prietenilor fumatori care din "spirit de echipa" il r proca la fumat;
a va evita alimentele cu gust amar care proaca pofta de fumat;
a cel in cauza se va autosugestiona ca se simte bine fara tigara.
Proaspatul nefumator va constata la 2-3 zile cat de urat miroase intr-o camera in care se fumeaza sau cat de urat miroase un interlocutor fumator.


Intern se va consuma :

a infuzie de pedicuta (Lycopodium clavatum) - 1 lingura de ta la 250 de ml de apa clocotita - la "Alcoolism" ;
a ceai din seminte de ovaz (Avena sativa) - 3-4 cescute pe zi;
a se va mesteca radacina de obligeana (Acorus calamus), care apoi se va arunca.
Presopunctura este eficienta, de cele mai multe ori, procand dezgustul fata de tigara. In acest sens va fi masat de 3 ori pe zi timp de 1 minut fiecare punct (deci 12 minute pe zi), urmatoarele puncte pe sedinta:
- "Valea adunarii" - VBg - (indicat si la combaterea betiei);


- "Punctul diafragmului" situat la radacina helixului;

- "intalnirea miresmelor" - IG20 - situat la baza narilor;


- "Punctul plamanului" - situat in scobitura urechii.


Toate punctele se r masa prin tonifiere - cu apasari in sensul acelor de ceasornic. Punctele r fi masate pe ambele parti ale capului.
Alte materiale medicale despre: droguri legale
Din trecutul indepartat al istoriei, popoarele au invatat si au desprins acest obicei pina la zilele noastre. Astazi aproape ca nu exista [...]
Alcoolul in forma pura este un lichid incolor cu efect astringent asupra papilelor gustative, pe care numai un om ajuns in pragul disperarii ar dori s [...]
Studiile sugereaza ca fumatul canabisului poate afecta intr-o anumita masura capacitatea de a conduce un autovehicul, mai ales in cazul combinarii cu [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre droguri legale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile