eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Examinarile paraclinice in patologia venoasa

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile venelor » examinarile paraclinice in patologia venoasa

Reografia


Desi reografia este tot un test pletismografie, el se bazeaza pe un concept total diferit de cel ce guverneaza metoda ocluziei venoase. Studiile fleboreografice sunt supuse acelorasi surse de eroare ce sunt caracteristice si altor teste fiziologice.
Pacientului care urmeaza sa fie examinat, i se aplica mansete pneumatice ce inregistreaza modificarile de volum, la nivelul toracelui, coapsei, gambei, si piciorului.
Cand piciorul este comprimat prin umflarea mansetelor, o cantitate de sange este fortata sa treaca in venele profunde centrale.
Daca aceste zone nu sunt obstruate, sangele circula liber, determinand mici variatii de presiune sau de volum venos.
Obstructia venoasa impiedica in schimb trecerea libera a sangelui, determinand o crestere temporara a presiunii si volumului venos.

Rezultate fals pozitive pot fi determinate de:


a compresiuni extrinseci:

a mase tumorale;


a proeminente osoase.

Trombii mici din venele infrapoplitee si trombii neo-cluzi, nu pot fi detectati prin aceasta metoda.Alte materiale medicale despre: examinarile paraclinice in patologia venoasain anul 1960 Hobbs si Davis demonstreaza faptul ca fibrinogenul marcat lansat in circulatie este incorporat in trombii recent formati. Aceasta obser [...]
Dintre toate metodele de examinare aflate la indemana specialistilor, ultrasonografia Doppler este cea mai convenabila, atat din punct de vedere al ex [...]
Prin acest procedeu se obtin imagini ale venelor mari ale membrului inferior si pelvisului, care sunt mai greu de vizualizat prin flebografia conventi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre examinarile paraclinice in patologia venoasa

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile