eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Forme de gripa

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli si tratamente » gripa » forme de gripa

Gripa "reumatica

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Gripa
O forma deosebit de perfida de gripa - poate cea mai perfida dintre toate - este aceea care afecteaza tesutul conjunctiv al corpului. Ea evolueaza incet, la inceput cu simptome nesemnificati, in afara de, poate, un simplu guturai sau dureri in gat. Uneori poate aparea o usoara modificare a temperaturii (de obicei in jur de 37" C). De aceea, se mai numeste gripa "rece". Persoana bolnava sufera de obicei mai multe zile de:


a senzatie de frig;

a tremuraturi, pana la frisoane puternice;


a transpiratii profuze (mai ales noaptea);

a puternice dureri in membre.
Ce se intampla, de fapt? Virusul gripal evita intr-un fel "bariera mucoasa" - unele virusuri sunt capabile de asa ceva - si patrunde direct in circulatia limfatica si sanguina. Aceasta stare se numeste "viremie".
Se imprastie in tot corpul si determina o inflamatie de tip reumatic a tesutului conjunctiv, denumita si "reumatismul partilor moi". Gripa "rece" este numai una dintre posibilitatile numeroase de producere a acestui tip de reumatism, in plus, mai putem aminti inflamatiile reumatice adevarate, "reumatismul colesterinic" si "reumatismul acidului noic", pentru a le numi doar pe cele mai importante.
Aceasta forma de infectie gripala prezinta importanta numai atunci cand dureaza mai mult de-o saptamana. In acest caz, trebuie cautata neaparat cauza, respectiv trebuie trecut la masuri de eliminare a produsilor toxici rezultati.
Gripa "rece" netratata poate duce la aceleasi complicatii sere ca orice alta forma de gripa.Alte materiale medicale despre: forme de gripa

Aceasta infectie a cailor respiratorii e determinata de un virus ce provoaca febra, dureri de cap, curbatura si o stare de oboseala. Boala contagioasa [...]
Definitie Boala infectioasa si foarte contagioasa specific umana, data de virusurile gripale si caracterizata printr-o evolutie autolimitanta cu febr [...]
Sa incercam sa descriem putin, la modul general, aceasta 'fiinta\" misterioasa. Si aici ne ajuta seminificatia cuvantului: 'virus\" [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre forme de gripa

Alte sectiuniAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile