eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Diabet

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » diabet

Medicamente antidiabetice


Insulina - poate fi insulina umana sau biosintetica sau semi-sintetica obtinuta prin inlocuirea unui acid aminat in insulina de porc. Mai putin se foloseste insulina de extractie din pancreas de bou sau de porc. Preparatele hidrosolubile contin insulina amorfa si cristalizata in solutie apoasa la PH acid. Preparatele depot sau retard contin suspensii apoase de derivatii greu solubile la PH aproape de cel neutru.
Clasificarea lor se face in functie de latenta si de durata de actiune.
Indicatii - diabet-insulino-dependent, sau la cei non insulino-dependent in stres, traumatism, interventii chirurgicale, infectii grave, decompensari meolice, temporal la diabetici cu neuropatie sau retinopatic diabetica.


Insulina cu actiune rapida si de scurta durata:

Se injecteaza subcutanat si efectul apare dupa cincisprezece-optzeci de minute; este maxim dupa una-patru ore, dureaza sase-opt ore. Se administreaza cu cincisprezece minute inainte de masa.
Cand se administreaza intravenos, efectul apare dupa cinci minute si dureaza treizeci-saizeci minute,
Insulina cu actiune intermediara contine suspensie de insulina retard. Administrarea se face exclusisubcutanat; latenta este de una-doua ore, actiunea maxima este dupa patru-sase ore si dureaza zece-optsprezece ore.

Antidiabetice orale


a) biguamide

Metformin
Meguan
Biformin


Diabitem

Silubin retard


b) subfonamidele

Glibencsamida


Apoglibaridc

Gileman


Bichencilamid

Glibetic


Gliboral

Gluben

Maninil


Manirom

Tolbutamide - Tolbutamid


- Glipizid

- Minidiab


Glionison - Glurenorm

Gliclazid - Diaprel


- Glipicrone

- Medoclazide


te - Fitodiab
Alte materiale medicale despre: diabet

in momentul depistarii diabetului la copil si adultul tanar, acestia sunt subnutriti, spre deosebire de debutul diabetului la adulti, care sunt in gen [...]
Hipoglicemia se datoreaza fie administrarii in exces a insulinei, fie unei alimentatii deficitare sau asocierii acestor doua cauze; unui efort deosebi [...]
Diabeticul este deosebit de sensibil la infectia tuberculoasa, in special pulmonara. Se poate suspecta tuberculoza pulmonara, daca bolnavul are tahica [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre diabet

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile